Siófok ad otthont a Gyógyszerészek XXII. Országos Kongresszusának ezen a hétvégén. A rendezvénnyel egyidőben véradást szervez az Országos Vérellátó Szolgálat és a Vöröskereszt. Október 12-én, pénteken, 13 és 16 óra között várják a véradókat a Hotel Azúrban.

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 500 ezer egység vérre van szükség. Ehhez évente több, mint fél millió önkéntes embertársunk véradományát, önzetlen segítségét várják beteg embertársaink.

Szintén október 12-én, reggel 8 órakor érkezik a Hotel Azúr parkolójába az a mobil rendelőként szolgáló kamion, amely a teljes lakosságot átfogó tízéves egészségügyi szűrőprogram keretében járja az ország városait és településeit.

Összesen 27 féle szív- és érrendszeri, tüdőgyógyászati, cukorbetegséggel kapcsolatos, illetve belgyógyászati megelőző vizsgálatot végeznek ingyenesen, bárki számára, az Európai Unióban használt korszerű vizsgálati eszközökkel. A helyszínen látványos anatómiai bemutatót láthatnak az érdeklődők ezen a napon, de bárki kaphat életmódra vonatkozó tanácsokat is.

Forrás: Siófok.hu

Címkék: Hotel, egészségért, Azúr, egy, nap, egészségügyi anyagok