Nézze meg a videót!

 

 

Vizsgálatra kíséri unokáját a nagymama. Pétert két napja érte el egy hasmenéses vírus. Azóta pihen, és próbálja betartani orvosa utasítását.

- Azt mondta, hogy ne nagyon egyek nehéz ételeket, és hát pirítóst, háztartási kekszet, vagy valami kiflit egyek - mondta Pósa Péter.

15 hónapos babáját vitte az orvoshoz Renáta. A kisfiú a hét elején betegedett meg.

- Hétfőn este hánytunk, hasmenésünk volt, és lázasak voltunk folyamatosan. Tehát másfél napon keresztül lázas volt, a hasmenés, az mai napig még mindig megvan neki - mondta Brezoczki Renáta.

Az orvos tapasztalata, hogy a hányás, hasmenés leginkább az óvodásokat, kisiskolásokat éri el. A betegséget vírusok, baktériumok, gyomor- és bélrendszeri fertőzések okozzák. Azonban, ha nincs nagyobb baj, pár nap alatt teljesen meggyógyulnak.

- Ezek a vírusok, amikkel most érkeznek a gyerekek, viszonylag gyorsan javulnak egy néhány órás hányást követően, egy két napos hasmenés, viszonylag erős hasi görcsökkel jár, de szerencsére azért ritka az a kisgyerek, aki mondjuk olyan szinten kiszáradna, hogy kórházba kelljen küldeni - mondta a kaposvári gyermekorvos dr. Pavlovics György.

Ebben a rendelőben a szokásos őszi átlagot nem haladta meg a betegek száma. Több általunk megkérdezett orvosnál viszont kiugróan magas az érték. A szakemberek szerint azonban járvány egyelőre nincs.

Címkék: hasmenés, orvosok, megbetegedés, járvány, egészségügyi anyagok, Kaposvár