A tavalyi évhez képest az idei első félévben kedvezőbben alakult Somogy népessége. 2,2%-kal több élveszületés, és 2,1%-kal kevesebb halálozás történt a megyében - derül ki a KSH felméréséből.

2012. év júniusának végéig 1209 csecsemő született (600 lány és 609 fiú), számuk 2,2%-kal haladta meg a 2011. első félévit. A települések jogállását tekintve a somogyi
városokban és községekben közel ugyanannyi élveszületés történt az idei év első felében, a községekben mindössze 9-cel több csecsemő látta meg a napvilágot.

Somogyban 2012. első félévében a 2011. hasonló időszakához képest 50-nel kevesebben
(2319-en) haláloztak el, amely 2,1%-os csökkenést jelentett. A növekvő számú születések és a csökkenő halálozások következtében 6,4%-kal mérséklődött a természetes fogyás mértéke.

Bár az év második negyedévében Somogy megyében harmadannyi csecsemő (2) vesztette életét, mint az első negyedévben, a félév végére összességében 8 egy éven aluli csecsemő halálozott el, eggyel több, mint 2011-ben. Az ezer élveszületett gyermekre jutó csecsemőhalálozási mutató 6,6-re emelkedett a tavaly első félévi 5,9-ről.

A vizsgált időszakban regisztrált közel 400 házasságkötés ugyan csak hárommal maradt
alatta az egy évvel korábbinak, ilyen kis számú esküvőre azonban az elmúlt évtizedben még nem volt példa Somogyban.

Nézze meg videónkat!

 

Címkék: gyermekszületés, népesség, KSH, halálozás, egészségügyi anyagok, Somogy