Napok óta körvonalazódik egy, várhatóan a korábbiaknál erősebb hidegfront, mely a legfrissebb számítások szerint szerda este érheti el hazánkat. A frontot ezalkalommal eső és jelentősebb, 12-14 fokos lehűlés kísérheti. Csütörtökön akár viharok széllökések is előfordulhatnak majd.

Hétfőn is sok lesz a napsütés, melyet kezdetben a Dunántúl, később a középső tájak fölött szűrnek majd fátyolfelhők, de ezekből a felhőkből csapadék sehol sem várható. Északnyugaton időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. Délután országszerte 28-30°C körüli hőmérséklet lesz jellemző.
Kaposváron reggel 9 órakor 21 fokot mutatott a hőmérő higanyszála. A hétfő reggeli mérések szerint a Balaton vize 22°C-os.

Kedden is folytatódik még a nyárias idő, sok-sok napsütéssel, amit csupán keleten szűrhetnek olykor fátyolfelhők. Északnyugaton és a középső országrészben időnként megélénkül a délkeleti szél, maradnak a 30°C körüli maximumok.

Szerdán a nap nagy részében még nyári időre számíthatunk, de délután egy hidegfront érkezik nyugat felől, záporok, zivatarok várhatóak. A Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél, lehűlés kezdődik.

Csütörtökön őszies, szeles, csapadékos időre van kilátás, jelentősen lehűl a levegő, lesznek helyek, ahol mindössze 15°C körül alakul majd a maximum-hőmérséklet. Péntektől javul időjárásunk, megszűnik a csapadék, melegszik az idő.

Címkék: őszi idő, felhők, napsütés, hidegfront, csapadék, egészségügyi anyagok