Hétfőn a napi középhőmérséklet már meghaladja a 25 fokot, ezért másodfokú hőségriadó van érvényben Somogyban. 32-36 fokos hőség várható.

Kaposváron 34 fokot mérhetünk napközben. A Balaton vize a hétfő reggeli mérések szerint 24°C-os. Az UV-B sugárzás elérheti az erős 6.8-as erősségű szintet, 20 perc alatt leéghetünk.

Nemzeti ünnepünkön, hétfőn 30-35°C közötti hőségre készülhetünk, felhő nem állja majd útját a perzselő napsütésnek, a délnyugati szél is mérsékelt marad.

Kedden is marad a sok napsütés, de északon időnként több gomolyfelhő jelenhet meg az égen, és néhol frissítő zápor, esetleg zivatar is kialakulhat.

Szerdán hajnalra mindössze 16 és 21°C közé hűl a levegő, délutánra pedig már a legmagasabb értékek elérik a 32-37°C-ot. A légmozgás gyenge, északon mérsékelt marad. Északkeleten minimális eséllyel kialakulhat zápor, zivatar.

Csütörtökön kissé hűvösebb levegő szivárog térségünk fölé, de vasárnapig maradnak a 30, délen helyenként a 35°C feletti értékek. Sok lesz a napsütés, de elsősorban északon néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Vasárnap, hétfő tájékán hidegfront érkezhet.

Az elmúlt héten országszerte fokozatosan emelkedett a pollenterhelés, több allergén pollenkoncentrációja elérte a magas, a parlagfűé a nagyon magas szintet is - közölte az Állami Nép-egészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Ha a szabadba vágyik vagy a Balatonra, akkor ide kattintva nézze meg milyen programokat ajánlunk a hosszú hétvégére!

A mentősök és a katasztrófavédők fokozott készültségben várják az ünnepet!

Címkék: augusztus 20., napsütés, előrejelzés, Somogy, egészségügyi anyagok, időjárás