Az OMSZ tájékoztatása szerint nagyon erős, akár 7,7-es szintű értéket is eléró UV-B sugárzást mérhetünk csütörtökön, ami eléri a riasztási értéket. A bőrégés elkerülése végett érdemes kerülni a napfényt délelőtt tizenegy és délután három óra között, a fényvédő krém használata pedig a jelzett időtartamon túl is rendkívül ajánlott.

A változóan felhős ég mellett, csütörtökön többnyire napos idő várható. Elvétve azért kialakulnak záporok, főként megyénk középső részén. Gyenge melegfronti hatás megviselheti szervezetünket. Az arra érzékenyeknél fejfájás és fáradékonyság jelentkezhet.

Pénteken többnyire marad a szép, nyárias idő, amelyet heves zivatarok zavarhatnak meg megyénkben. Ezért elsőfokú riasztást vezetett be az OMSZ az egész térségre. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, és tovább erősödik a nappali felmelegedés. Így a reggeli 17 fokról elérheti akár a 30 fokot is a hőmérséklet. Viszont erős lesz a DNy-i szél. A szombat délután érkező gomolyfelhőkből többfelé lesznek majd frissítő záporok. Ennek ellenére a legmelegebb órákban 26-30 fokot mérhetünk. Térségünkben a gombák pollenszórása nagyon magas szinten áll, a csalánféléké és a pázsitfűféléké pedig közepes.

Címkék: péntek, uv-b, omsz, riasztás, nyár, egészségügyi anyagok