A csomagoláson megjelenő információk alapján a fogyasztók meg tudják különböztetni a magasabb hozzáadott értékkel készülő, különleges minőségű illetve különleges kézműves termékeket.

Ezek ismeretében az igényeiknek legjobban megfelelő árut választhatják ki. Ezzel együtt fontos, hogy a kívánt tej és tejtermékek kiválasztásánál és felhasználásánál tisztában legyünk a biztonságos kezelés és fogyasztás ismérveivel.

Ehhez szeretne a NÉBIH most elkészült tájékoztatója segítséget nyújtani, mely összegyűjtötte a tej és tejtermékekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Az általános információk mellett az érdeklődők tájékozódhatnak a megfelelő jelölésről, a biztonságos fogyasztásról, valamint a fogyasztást követően előforduló egészségi panaszokról.

„Fontos tudnivalók a tejről és tejtermékekről”
http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/tej_tejtermekek_alt.html

„Fontos tudnivalók a tej és tejtermékek biztonságos fogyasztásáról”
http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/tej_tejtermek_fogyasztas.html

„Fontos tudnivalók a tejek, tejtermékek jelöléséről”
http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/tej_tejtermek_jeloles.html

„Fontos tudnivalók a tejfogyasztást követő egészségi panaszokról”
http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/tejfogyasztast_koveto_panaszok.html

Címkék: tej, tejtermék, tájékoztatás, NÉBIH, fogyasztás, egészségügyi anyagok