Már érkeznek a HPV vírus elleni vakcinák a kaposvári rendelőkbe. Ezek között van annak a 26 fiatalnak az oltása is, amit a Vöröskereszt pályázatán nyert Kaposvár.  
A vakcina ebben a körzetben nagyon kelendő.   

- Szinte folyamatosan kérik ezt az oltóanyagot, tehát nem csak az önkormányzat által támogatott akciókat kéri a lakosság, a családok, hanem szinte folyamatosan oltunk azt kell hogy mondjam egész évben - mondta Dr. Németh Edit, háziorvos.

Ezzel ugyanis megelőzhető a méhnyakrák. A most érkezett oltásokat a Vöröskereszt pályázatán nyerte Kaposvár.

- Az országos igazgatóság írta ki ezt a pályázatot a megyei jogú városok részére. Kaposvár szerencsére pályázott és egy nagyon jó eredménnyel sikerült megnyerni 26 fő számára a szükséges mennyiségű vakcinát - mondta a Magyar Vöröskereszt szakmai vezetője, Gyarmati László.

Összesen 3 város nyert a pályázaton. Kaposvár volt a legeredményesebb. Ezen felül az önkormányzat idén csaknem 200 fiatalnak biztosítja kedvezményesen az oltóanyagot. Van, akinek 50 ezer forint helyett csak 1500 forintot kell fizetnie.  

- Kaposvár megyei jogú város 2008-ban vezette be saját költségvetése terhére, önként vállalt feladatként a méhnyakrák elleni védőoltás támogatását. Az adott évben 13. életévüket betöltött lánygyermekek számára. Azóta minden évben lehetősege van a szülőknek gyermekeiknek igényelni - mondta a kaposvári Szociális és Gyámügyi Iroda főmunkatársa, Battyányi Beáta.

Eddig több mint 750 lány kapott kedvezményesen HPV elleni vakcinát a városban.

Címkék: vírus, HPV, vakcina, oltóanyag, egészségügyi anyagok, Kaposvár