A csurgói történelemkönyvekben fontos dátum lesz a járóbeteg-szakellátó központ átadása, mondta a település polgármestere.

- A közel egy évezredes város életében az ezredfordulón lévő szennyvízberuházást követően a második legjelentősebb fejlesztés valósult meg  - mondta Csurgó polgármestere, Füstös János.

A csaknem egy milliárd forint értékű uniós beruházás Csurgó térségközponti szerepét erősíti. Az ott élők 20 éve dolgoznak a város talpraállításán.

- Emlékszem, hogy a kurblis telefonnal kezdtük, és most ehhez képest ott tartunk, hogy a kurblistelefontól eljutottunk odáig, hogy ebből az intézményből néhány kattintással elektronukus úton fogják küldeni a különböző szakeintézményekbe a különböző leleteket és diagnózist - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Szászfalvi László.

A felmérések szerint a kistérségben élők egészégügyi állapota nem éri el az országos átlagot. Az új ellátóközponttal változtatni lehet ezen.

- Mint orvos azt gondolom, hogy ez az intézmény jó helyen van, tehát ide szükség volt egy ilyen intézményre, nagy lehetőség és mi élni fogunk ezzel a lehetőséggel - mondta a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ intézményvezetője, dr. Orbán Csaba.

A járóbeteg-ellátó központot a 21. század elvárásainak megfelelő műszerekkel látták el. A fenntartása is biztosított, mivel a korábbi térségi támogatás többszörösét kapják az egészségbiztosítási pénztártól.

Címkék: uniós támogatással, járóbeteg, szakellátó, központ, Csurgó, egészségügyi anyagok