Julianna már több mint 9 éve cukorbeteg. Időről időre kontrollra kell mennie a kaposvári kórházba. Most újra bejelentkezett, de csak jövő februárra kapott időpontot.

- Felháborító dolog, hogy egy ember az orvosával szeretne konzultálni, megbeszélni a dolgait, és akkor csak négy hónap múlva kap egy időpontot - mondja Szabóné Tián Julianna.

A megyei orvosi kamara elnöke szerint, Julianna esete nem egyedi. A pénzhiány miatt az egész országban hosszú sorok állnak a rendelők előtt. A Kapospontnak is több néző jelezte, hogy szakrendeléstől függetlenül, hónapokig kell várakoznia.

- Ha esetleg véletlenül lenne is egy doktor, aki 5 beteget megnézne, akkor a gazdasági vezetés mondja azt, hogy ennyire már nincs finanszírozása a kórháznak, és ezért ezt majd csak a jövő héten vagy a jövő évben láthatják el -  nyilatkozta a Somogy Megyei Orvosi Kamara elnöke, Andrásovszky Zsolt.

A megye kórházai közül két intézményben, a nagyatádi és a siófoki kórházban az átlagosnál jobb a helyzet. Csak az ortopédián kell másfél hónapot várakozniuk a betegeknek. A cukorbetegeket pedig soron kívül fogadják a kórházakban. Marcaliban viszont van olyan szakrendelés, ahol akár heteket is kell várni, mivel ezeknél mindössze heti 4 órát rendelnek. A cukorbetegek első rendelésre 1 hónapot, akik kontrollra mennek, nekik akár 3 hónapot is várakozniuk kell.

Szerettük volna megtudni, hogy a kaposvári kórházban melyik szakrendelésre pontosan mennyit kell várniuk a betegnek, de megkeresésünkre nem válaszoltak.

Címkék: szakrendelés, pénzhiány, várólista, egészségügy, egészségügyi anyagok, kórház