Tavaly a gyógyszerforgalom hét százalékkal nőtt a magyar lakosság körében, a gyógynövény forgalom 12-vel. Ez egy nagyon jó bizonyíték, tehát az emberek kezdenek visszatérni a természethez. Ehhez Gyuri bácsi minden segítséget megad azoknak, akik hozzá fordulnak segítségért, vagy tanácsért. Az egyetem egyik előadója szinte teljesen megtelt érdeklődőkkel. Volt akin már segített gyógyfüves teája. "Tudja én autóbusz balesetet szenvedtem Taszáron, tolókocsis voltam, alig tudtam felállni és amióta a teáit iszom, amit ő ismertet, nagyon jók, az idegzetre a székletre mindenre" - mondta Mincér József.

Füves ember

Egyre több fiatal is inkább a természetes gyógyszerekhez nyúl, mielőtt pirulákat szedne. "Én az interneten ismertem, bukkantunk rá a Gyuri bácsira és nagyon fogékonyak vagyunk a természetgyógyászat iránt. Ebben hiszünk nem a gyógyszerekben. Ezért vagyunk itt" - mondta Pintér Roland. Gyuri bácsi már 2004-ben is a tüdőfűről beszélt a Kapos TV-nek. Gyerekkora óta foglalkozik a gyógynövények gyűjtésével és hatásuk tanulmányozásával. A háború után tiltott foglalkozás volt az övé, aztán az elmúlt két évtizedben ismét felfedezték a természetben rejlő gyógyító erőt. Nem látszik rajta, de elmúlt már 83 éves. Ahogy mondta 30 éve ugyanaz a recept, ez tartja fiatalon. "Sokfélét iszom, mindennap legalább 3 teát iszom úgy, hogy azt valamelyik részére a szervezetemnek. Azt külön csinálom meg mindig, külön-külön csészével és csinálok magamnak egy üdítő italt, amit a jó íze miatt, de ugyanakkor a gyógyítóhatás is benne van" - mondta Szabó György a bükki füvesember.

Gyűjtésének köszönhetően ma már százszámra tudjuk, hogy melyik fűnek, vagy virágnak milyen jótékony hatása van a szervezetünkre. Nekünk csak élni kell a lehetőséggel, hiszen szinte a lábunk előtt hever egy erdei, vagy mezei kirándulás alkalmával.

Címkék: hatás, gyógy, ember, , egészség, természet, egészségügyi anyagok