Mindenkinek jutott hely a mászókán, még üres hinta is volt ma a nagybajomi óvodában. 15 kisgyerek hiányzik. Betegek. Most kerültek vissza a gyerekek a közösségbe és aki érzékenyebb a vírusfertőzésre, az elkapja. Több gyerek belázasodott, vagy köhög. "Felhívjuk a szülők figyelmét, ha esetleg a gyerek lázas, vigye orvoshoz, ha fertőző ne terjessze tovább, mert esetleg ha visszajön újra megfertőződhet" - mondta Tibol Gabriella, vezető, nagybajomi óvoda.

Felsőlégút 1

Az egyik beteg torokfájásra panaszkodott háziorvosának. A doktornő azt mondja: sokan jönnek hozzá hasonló tünetekkel. "Járványról nem beszélhetünk, egyelőre a múlt héten, amikor hűvösebb idő volt akkor a rendelőben napi 4-5 beteggel több jött a szokásosnál felsőlégúti panaszokkal" - mondta Dr. Misky Edit, háziorvos. Kétszer annyi beteget kezelnek az Infektológiai osztályon, mint általában ilyenkor. Súlyos légúti problémákkal hozzák be őket. "Azt tapasztaljuk az utóbbi egy hétben, illetve a második héten, hogy valóban megnőtt a légúti betegek száma. A gyerekek esetében ezek alatt a köhögést, náthát értem. A felnőttek esetében alsólégúti panaszok és tünetek jellemzőek, ami akár tüdőgyulladás formájában is megnyilvánul" - mondta Dr. Papp Erzsébet, osztályvezető főorvos, Kaposi Mór Oktató Kórház.

Úgy tudjuk: a tisztiorvosi szolgálat influenza-megfigyelő rendszere csak két hét múlva indul, addig nincs adatuk arról, hogy pontosan hányan jelentkeztek influenzaszerű tünetekkel.

Címkék: légút, fertőzés, orvos, egészségügy, beteg, egészségügyi anyagok