Tavaly tavasszal kezdődött a Válts életmódot, életet mentesz program. Azóta több mint 500-an csatlakoztak. Ők összesen 7 mázsa zsírt adtak le és 10 méter hastérfogat csökkenést értek el. Most életmódváltó nyári tábor indul. Nyolc héten keresztül heti háromszor mozoghatnak a részvevők kedvezményes áron.

- Itt annyi újdonság van, hogy kb. egy doboz cigaretta áráért lehet óránként igénybe venni ezt a csoportos foglalkozást, ami kislátszámú és közösséget teremt – mondta Dr. Heintz Tamás a Válts életmódot, életet mentesz program fővédnöke.

A jelentkezőket hétfőtől várják a kórházba állapotfelmérésre. Őket is folyamatosan ellenőrzik majd, ahogy programban szereplőket eddig is.

- Havonta visszahívjuk őket állapotfelmérésre, folyamatos kontroll alatt vannak, egyfajta gondozást végzünk, ahol rendszeresen ellenőrizzük az egészségi állapotukat, a vérnyomásukat, súlyukat – fogalmazott Szörényiné Ványi Gabriella, a Kaposi Mór Oktató Kórház prevenciós irodavezetője.

válts életmódot

A program célja nem a fogyókúra, hanem az életmódváltás. Ezért jönnek sokan.

- Azért jelentkeztem, mert most a nyáron talán kicsit lazább a munkahelyi elfoglaltság, és sikerült a barátnőimet rábeszélni arra, hogy ebben a stresszes világban szakítsunk magunkra két órát – indokolta Varga Magdolna.

A táborban a zumbán, piláteszen, a kangoon kívül lesznek terheléses gyakorlatok is.

- A kardió gépeknek szánunk nagy jelentőséget, az ellipszis trénernek, a futópadnak és a lépcsőzőnek – sorolta Kováts Zsolt, az Aqua Fittlesz tulajdonosa.

A kínálat az egészen fiatalokat is vonzza. A jövőbeli terv, hogy a programot az egészségbiztosító is támogatja. Hiszen a szervezők szerint: aki kitart, kevesebbet lesz beteg.

Címkék: Válts életmódot, Aqua fittlesz, Szörényiné Ványi Gabriella, Heintz Tamás, egészségügy, egészségügyi anyagok