Csütörtökön a Dél-Dunántúlon, a közép-magyarországi régióban és az Alföldön napközben a hőmérséklet elérheti a 34 fokot.

UVB


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan kéri az érintett területeken élőket és az ott tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, s délelőtt 11 és délután 3 óra között lehetőleg ne menjenek a tűző napra. Javasolják, hogy a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával védjék az emberek a bőrüket.

Nézzék meg az OMSZ honlapján frissülő sugárzás előrejelzést!

Csütörtökön a megnövekvő gomolyfelhőkből már szórványosan lehet csapadék.

A nap első felében főleg északon, északkeleten, majd estétől a Dunántúlon várható zivatar, zápor. Néhol heves zivatar is lehet, pusztító szélrohammal (100km/óra) és nagy méretű jégesővel (jégátmérő 2-5cm között) – az OMSZ máris narancs fokozatú riasztást adott ki az egész Dunántúlra, a Balatonnal figyeljük a viharjelzést! Az északnyugati szél megerősödik. A csúcshőmérséklet 26 és 34 fok között alakulhat, északnyugaton megkezdődik a lehűlés.

Pénteken hidegfront éri el hazánk térségét, hatására erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan (elsősorban keleten) eső, zápor, zivatar fordulhat elő. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz, mellyel mintegy 10 fokkal hűvösebb levegő érkezik hazánk területére.

Szombaton a Dunántúlon már tiszta idő valószínű, napsütéssel, keleten azonban borongós időre van kilátás, többfelé záporokkal. Erős marad a szél. A csúcshőmérséklet már csak 22 fok körül alakul.

Vasárnap még lehet elszórt csapadék, majd hétfőtől újra a napsütés veheti át a főszerepet, és egyre melegebb lehet a levegő ismét, visszatérhet az igazi kánikula.

Nézzék meg a folyamatosan frissülő balatoni viharjelzést!

Címkék: ÁNTSZ, Dél-Dunántúl, hőségriadó, hidegfront, nap, egészségügyi anyagok