A gyermekvédelmi igazgatóság nagyszakácsi intézményében negyven gyermeket nevelnek. A megyében összesen mintegy 1200 gyermekkel foglalkoznak, akiknek csaknem fele hároméves kor alatti, illetve tartósan beteg, vagy fogyatékos. Az üzletlánc az idei akciójával nekik próbál segíteni.

- Emberi oldalról közelítjük meg ezt a dolgot, tulajdonképpen talán ők a legjobban rászorultak e tekintetben – mondotta a Kapospontnak Szunyogh László, a Coop Hungary Zrt. igazgatósági tagja.

Coop segély

A gyerekek saját kezükkel hordták be egymás után a raklapokról a különböző tartós élelmiszereket. A megyébe egymillió forint értékben hozott élemiszercsomagot a Coop kereskedelmi üzletlánc. Ezeket innen osztja szét a megyei gyermekvédelmi igazgatóság.

- Minden intézményt érinteni fog az adomány, mindenhova fog belőle jutni, de legnagyobb számban a somogyvári intézményhez fog kerülni, hiszen ők különleges ellátási szükségletű gyerekeket látnak el – árulta el Tomorné Huber Éva, megyei gyermekvédelmi igazgató.

A szétosztást követően az adomány mintegy 340 somogyi gyermek ellátását biztosítja majd. A kereskedelmi üzletlánc az országban egyébként összesen húszmillió forint értékben oszt az idén adományokat.

Címkék: Coop, Nagyszakácsi, gyermekvédelem, Somogyvár, adomány, egészségügyi anyagok