A csokoládé-nyúlfigura tesztbe 40 és 80 gramm közötti termékeket vontak be, táplálkozásbiológiai szempontból, a csomagolásukon feltüntetett, valamint egyéb fõbb fogyasztóvédelmi információk alapján vizsgálták őket. Miinden szempontból egyidejűleg megfelelő termékre nem bukkantak, az összesítésben jól szereplõk is tartalmaznak egy-két allergént, sőt, a biotermék kivételével minden nyusziban egy vagy több adalékanyagot.adalékanyagra bukkantak.
A termékek minõsége ugyanakkor rendkívül széles skálán mozog, a legnagyobb hátrányuk viszont az, hogy nem kizárólag kakaóból készülnek, hanem kakaóstej-, ritkábban étbevonó masszából, amelyek táplálkozásbiológiai értéke jóval kisebb, mint a csokoládéé - s az sem utosló szempont, hogy kevésbé finom.

A lista élén az After Eight mentolízű étcsokoládé "nyúl" áll, két pont lemaradással ezt követi a Szerencsi Diabon nyuszi figura, mind a fruktózos tejcsokoládéból, mind a étcsokoládéból készült változata. A jó helyezést annak köszönhetik, hogy magas a kakaó-szárazanyag tartalmuk, nem tartalmaznak hidrogénezett növényi zsiradékot, és címkéjük is viszonylag jól olvasható. Sereghajtóként a Dalcetta Kft. által forgalmazott nyuszifigura végzett, amely kakaós tejmasszából készül. A rossz szereplés további okai: nem volt benne kakaó-szárazanyag, ezzel szemben viszont növényi zsírt, számos adalék- és aromaanyagot tartalmazott.

.
A húsvéti palettáról sem hiányozhat a bio kategória. A vizsgált Bio Húsvéti nyuszi tejcsokoládéból – a címke szerint – minden összetevõje biogazdálkodásból származik, továbbá nem tartalmaz növényi zsírt, adalékanyagot és mesterséges aromát sem. A Tudatos Vásárlók Egyesülete által górcső alá vett terméktípusok kétharmada magyar gyártású volt.

Címkék: tudatos vásárlók, cskinyúl, kakaótartalom, teszt, Húsvét, egészségügyi anyagok