korhaz1

Az uniós támogatással megvalósuló tömbösítési program eredményeként egy XXI. századi, modern, szolgáltató szemléletű megyei és térségi központi kórház épül meg. A fejlesztés 2012 augusztusára készül el. Az ünnepségen az is elhangzott: a beruházás nemcsak a megye és a város, hanem az egyész magyar egészségügy történetében mérföldkő lesz, hiszen a megújult intézmény az ország egyik legmodernebb kórháza lesz.

A beruházás értéke mintegy 12,3 milliárd forint, melyből tíz százalék a megyei önkormányzat által biztosított önerő. A pénzből hamarosan elkezdődik az intézmény teljes átépítése, 35 ezer négyzetméteren. Az idegsebészet, a fertőző osztály, a szemészet a kórház legrosszabb állapotú épületei. Ezeket mind lebontják, és átköltöztetik az északi telekre. Legelőször a dignosztikai épületet építik meg, majd az északi tömböt húzzák fel. Egy épületen belül mindent el lehet majd intézni, a betegeknek nem kell a jelenleg különböző helyszíneken található szakrendeléseket és diagnosztikai laborokat bejárni, gyorsabb, hatékonyabb lesz a kivizsgálás és a gyógyítás. Az uniós forrásból diganosztikai, patológiai, laboratóriumi és műtéti eszközöket is vesznek.

korhaz2

Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke az ünnepségen arról beszélt: boldogságunk 9/10-es része az egészségen múlik. Ha van, akkor az minden jó fogásává válik, ha nincs, akkor az a jellem, a temperamentum megnyomorítója is lehet. Török Krisztina, az Egészségügyi és Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet főigazgatója úgy vélte: a következő félévben azok az uniós források, amik az egészségügy fejlesztésére fordítandók, azok egy közös, átgondolt stratégia mentén íródnak ki.

Címkék: tönbösítés, átépítés, kórház, fejlesztés, egészségügyi anyagok