A kórház sürgősségi osztályát több mint 511 millió forintból fejlesztik Sürgősségi Betegellátó Centrummá. Így a régió 400 ezer lakosa számára a lehető legmagasabb szintű, új eszközökkel felszerelt, 24 órás folyamatos működésű sürgősségi ellátás lesz helyben elérhető az eddigieknél is gyorsabb diagnosztizálási lehetőséget és hatékonyabb terápiát biztosítva. A kórházban 1998-ban készültek először tervek sürgősségi betegfogadó hely kialakítására. Az osztály 2005. május 1-én 8 ággyal kezdte meg működését.

 


Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!Kattints a galériáért!
Kattints a galériáért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 459 921 572 Ft, a saját forrás összege 51 955 526 Ft, így a projekt teljes összköltsége 511 877 098 Ft. A jelenlegi szerződéskötéssel a sürgősségi ellátásban használatos új, korszerű műszereket, gépeket, berendezéseket szereznek be.

Az eszközök többsége rövid időn belül használatba vehető, így a 3 éven át tartó fejlesztés nemcsak a pályázat befejeztével, hanem már ebben az évben is nyújt előnyöket a rászorulóknak.

A beruházás összesen 250.614.583 Ft értékben invazív terápiás és betegmegfigyelő eszközök, mobíliák, terápiás, képalkotó illetve egyéb eszközök beszerzését jelenti, ami a projekt nagyobb részét alkotja.

A későbbiekben a jelenleg használt 807 m2-es területen felül 46 m2-es bővítés történik, valamint 363 m2-en helikopter leszállópálya építenek. Az infrastrukturális fejlesztéseket egy integrált diszpécserközpont üzembeállítása teszi majd teljessé, és így megvalósul a lehető leggyorsabb, leghatékonyabb és legmodernebb elvek alapján történő betegellátás, egységes protokollok alapján. Az építkezés teljes költsége: 170.770.831 Ft.

- Dupla akkora területen lesznek rendelőink, dupla olyan számban, nyilvánvalóan jóval kényelmesebb lesz ez és ugye a keresztmetszetben a gyalogosforgalom, a mentőforgalom és helikopter forgalom keresztmetszetében lesz ez az etrázspult, tehát olyan lesz valójában mint a Vészhelyzet című filmben - mondta Dr. Varga Csaba a sürgősségi osztály osztályvezető főorvosa.

- A tulajdonos és a kórház menedzsmenetje és a kórház dolgozói valójában egy nagyon jó együttműködést hajtanak végre, és a bajban, jelenleg még csak a bajokban együtt van és egymást segíti - mondta Prof. Dr. Repa Imre főigazgató.

A kórházi startégiának 2004 óta a fontos része a sürgősségi ellátás fejlesztése.

- Jó néhány éve tudatos innovatív fejlesztős munka zajlik a kórházban, melynek egyik állomása, fontos mérföldköve a mai, amikor is a sürgősségi betegellátó osztályt centrummá fejlesztjük további osztályok bevonásával - mondta Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A régióban elsőként kezdték meg egy ilyen centrum kialakítását Kaposváron, az országban pedig az első háromban szerepel ezzel az intézmény. A fejlesztést jövő augusztusban fejezik be.

 

Címkék: Kaposi Mór Oktató Kórház, egészségügyi anyagok