Mindenkinek a bőrébe bújhatsz és minden érzelmet megtapasztalhatsz a színészi pályán. Ez az ami a legvonzóbb a színészetben. Így vall a Csiky Gergely Színház művésze Csonka Ibolya. A művésznő megkapta az Aase-díjat is, amelyet az évad legjobb színpadi epigrammistái vehetnek át.

Csonka Ibolya az elmúlt évad egyik legsikeresebb előadásában a Padlásban. Itt a jóságos Mamóka szerepét alakította. Már gyermekkorában is vonzotta a színészi pálya. Családjának nem sikerült lebeszélnie róla.

Székely Gábor osztályába járt. Édesanyja az utolsó vizsgáján értette meg lányát. 7 évig játszott a Katona József színházban. Egyik első szerepe a Manóban rögtön a sikert is meghozta számára. Most pedig Aase-díjjal is kitüntették. Ibolyát Babarczi László hívta Kaposvárra, csaknem 20 évvel ezelőtt. Itt a Bűn és bűnhődés Szonjáját játszotta legelőször.

Ibolya azt meséli: megszerette a várost, hiszen minden olyan emberléptékű. A művésznő egyébként imádja a természetet. Legszívesebb a kutyájával sétál. Azt mondja minden élőlénynek lelke van. A fáknak is. Éppen ezért mindig erőt merít belőlük. A Rippl Rónai parkban a festő fái a kedvencei.