Eldördült a rajtpisztoly - szombaton átadták a 800 millió forintból megújult Dr. Bodosi Mihály Sportközpont atlétika pályáját. Az eseményt egy regionális erőpróba tette a sportolók számára is emlékezetessé, amelyen 300 fiatal versenyzett egymással a különböző számokban.

Győzelemmel mutatkozott be hazai pályán a Kometa Kaposvári Kosárlabda Klub. Az együttes a bajnokság második fordulójában az újonc NKA Universitas Pécs együttesét győzte le 94-80 arányban. A találkozó előtt búcsúztatták el a játékos pályafutását befejező legendás csapatkapitányt, Hendlein Rolandot.

Győzelemmel kezdte a szezont a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. Az Extraliga címvédője a bajnokság nyitányán az újonc MEAFC-Miskolc gárdáját győzte le hazai pályán 3:0 arányban. A szettek elején fel tudott nőni ellenfele szintjére a borsodi együttes, a játékrészek végére viszont mindig felőrölte őket a Fino.

190 millió forinttal támogatja a város ebben a bajnoki évadban a kaposvári labdarúgást. Az összegen a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatai és az idén száz éves Kaposvári Rákóczi FC osztozik. Az utánpótlás-nevelő műhelyben megközelítőleg 260 fiatal edz napi szinten, igazolt sportolóként.

Több mint ezer fővel rajtolt el szeptember utolsó hétvégéjén a Magyar Honvédség jótékonysági futóversenye. Mivel a rendezvénynek négy esztendeje a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem is a társszervezője, így az erőpróba a felsőoktatási intézmények bajnokságába is beleszámít. A távokat egyéniben és váltóban is lehetett teljesíteni, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig idén is a Bárczi Gusztáv Módszertani Központnak ajánlották fel a szervezők.

Felbőgtek a motorok a közelmúltban a legendás textiles pályán az autómodellezők Kaposvár Kupáján. A megmérettetésen több gépkategóriában is várták az indulókat.