Tizenegy nemzet ötven lovasának részvételével kezdődött meg a díjlovagló Világkupa-sorozat idei magyarországi fordulója a kaposvári pannon Lovas Akadémián. A háromnapos viadal programjában 17 versenyszám kapott helyet, a legjobbak között 13 ezer eurót osztanak szét. A péntek délutáni Szent György-díj az osztrák Belinda Weinbauer és Fustanella nevű lovának győzelmével ért véget, a legjobb magyar eredményt Szeicz Erika érte el, aki negyedik lett Son of Glory Old nyergében.

Hazai mérkőzés vár szombaton a Kaposvári Kosárlabda Klubra az NBI/A csoportjának 4. fordulójában. A Városi Sportcsarnokba ezúttal a MAFC érkezik, és a fővárosi gárda a kaposváriakhoz hasonlóan, egy győzelemmel és két vereséggel áll. Hazai környezetben kötelező lenne a győzelem a MAFC ellen, de a sérülések sújtotta KKK-nak nem lesz egyszerű a dolga.

Rögtön egy kőkemény mérkőzés vár az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem röplabda csapatára a női NB1 nyitó fordulójában. Mészáros Péter tanítványai a címvédő, és a nyáron jelentősen megerősödő Békéscsabát fogadják hazai pályán. A Diamant-lányoknak az előző szezonban hazai pályán sikerült elkapniuk a Békés megyeieket, ezúttal viszont várhatóan jóval nehezebb dolguk lesz.