Percről-percre a decemberi közgyűlésről2015. December 10. 08:02

A közvetítésnek vége

  • 08:02:19

    Új esemény

    Jó reggelt kívánok a Kapospont olvasóinak. Az év utolsó közgyűlésére készül Kaposvár képviselő-testülete. Az előzetes tervek szerint 31 napirendi pontot tárgyalnak meg ma.

  • 08:12:02

    Új esemény

    A képviselő-testület teljes létszámban jelen van. Az ülés előtt Hartner Rudolfot, a Városgondnokság vezetőjét köszöntötte Szita Károly polgármester. Hartner Rudolf nyugdíjba vonul az év végén. Szita Károly szerint sokan példát vehetnek róla városszeretetből. Sok minden fűződik a nevéhez köztük, amikor Kaposvár megkapta a nemzetközi virágos város díjat.

  • 08:14:34

    Új esemény

    Hartner Rudolf azt mondta, hiányozni fog neki a munka, 38 éve lépett be a polgármesteri hivatal épületébe és 27 évesen városi főkertész lett. Reméli, hogy a botlásai, tévedései megbocsáthatók. A városgondnokság vezetője megköszönte a képviselőknek búcsúztatást, de nem megy el véglegesen, mert tanácsadóként a jövő évben segíti a várost több virágos versenyen való részvételben.

  • 08:19:18

    Új esemény

    Szita Károly napirend előtti felszólalásában szót ejtett a 40 új autóbusz beszerzésről, az újabb kamerák üzembe helyezéséről, a közvilágítás korszerűsítéséről. Elmondta jövőre a megmaradt 1800 régi típusú világítótesteteket is lecserélik.

    Megemlítette a város eddigi legnagyobb, 800 millió forint értékű intézményfelújítási programját. A nehezebb helyzetben lévő kaposváriak érdekében a polgármester egy kezdeményezést indított el. Karácsonyfa akció indul, aki tud vásároljon plusz egy fenyőfát, amit a kaposvári karitász oszt majd ki a rászorulók között.

  • 08:29:26

    Új esemény

    A helyi iparűzési adó módosítása kapcsán döntöttek arról, hogy a háziorvosok 20 millió forint bevétel alatt mentességet élveznek. 61 orvost érint és 16 millió forintot jelent ez évente.  

    Szűkítik az ingyenes parkolókártyákra jogosultak körét.

  • 08:31:55

    Új esemény

    Döntöttek a következő tanévben indítandó óvodai csoportok számáról, és a beiratkozás időpontjáról. A számokat változatlanul hagyják, ugyanannyi lesz mint az idei évben.

  • 08:36:14

    Új esemény

  • 08:45:33

    Új esemény

    A város esélyegyenlőségi programjának vitája zajlik. Annak felülvizsgálatáról szóló előterjesztés van a képviselők előtt.

  • 08:49:25

    Új esemény

    Borhi Zsombor alpolgármester az esélyegyenlőségi programjához kapcsolódva elmondta, a város a napokban kapta meg az unió "Akadálymentes város" kitüntetését Kaposvár. Magyarországon ezt a címett eddig csak Budapest kapta meg.

  • 08:55:56

    Új esemény

    Az esélyegyenlőségi program felülvizsgálatáról szóló előterjesztést 17 igen, egy tartózkodással fogadta el a testület úgy, hogy kibővítették a rászorulóknak az ingyenes étkeztetést a téli szünet idejére is.

  • 09:01:14

    Új esemény

    Egy testületi döntés értelmében Kaposvár tagja lett a polgármesterek szövetségének, amely egy nemzetközi szervezet.

  • 09:04:25

    Új esemény

    A testület hatályon kívül helyezte egy korábbi döntését, miszerint építési és telekalakítási tilalmat rendelt el a Kapos Mór Oktató Kórház déli tömbjében.

  • 09:14:10

    Új esemény

    A város támogatni kívánja a kormány migráns ügyben kialakított álláspontját a betelepítési kvóta elleni aláírás gyűjtésben. Szita Károly szerint a békés és nyugodt városépítést zavarná meg, ha Kaposvárra és környékére is betelepítenének migránsokat. Történelmi időszak áll előttünk és sérülhet ez az unió diktátuma révén. A migráns kvóta elleni aláírásgyűjtési akció támogatását kéri a testülettől a polgármester.

  • 09:21:09

    Új esemény

    Pintér Attila hozzászólásában azt mondta, tudomása szerint csak egy-két ezer főt kellene az országnak befogadnia és az nem befolyásolná a város fejlődését. Másrészt nem tartja önkormányzati kompetenciának a kvóta elleni aláírásgyűjtés támogatását. Az személyes ügy szerinte és nem támogatja az előterjesztését.

  • 09:26:02

    Új esemény

    Mihalecz András (Fidesz) ellenzéki politikusok megszólalásait sorolta, amelyek támogatják a betelepítéseket. Mihalecz szerint veszélyes gondolatok ezek és önös érdekeik miatt csatlakoztak a baloldal álláspontjához. Szerinte, ha valaki el akar határolódni ezektől a gondolatoktól, akkor támogatja a város kezdeményezését.

  • 09:29:06

    Új esemény

    A képviselők 15 igen, 2 tartózkodással és egy nem szavazott döntéssel elfogadta a testület a kvóta elleni fellépés támogatását. Szünet következik.

  • 09:47:05

    Új esemény

    A szünet után folytatódik a közgyűlés.

  • 09:48:49

    Új esemény

    A Modern Városok Program megállapodást történelmi jelentőségűnek nevezte Szita Károly.  A közlekedésfejlesztés nem csak a kaposváriakat érinti, hanem a város környékét is. A megállapodás részletei már megjelentek a Magyar Közlönyben.

  • 09:53:22

    Új esemény

    Kováts Imre kérdezi, az említett beruházások teljes összege nem teszi ki az 120 milliárd forintot. Valamint azt, hogy a Közösségi Közlekedési Központ milyen mértékben valósul meg, mivel a teljes beruházás 35 milliárd forint, a város pedig csak 12 milliárdot kapott erre.

  • 09:53:35

    Új esemény

    Pintér Attila (MSZP) szintén a közlekedési központ megvalósítását kérdezi Szita Károlytól. Meg tudja-e valósítani a város a korábbi elképzeléseit?

  • 10:15:19

    Új esemény

    Szita Károly elmondta, a közlekedési központ megépítése 12 elemből áll. Ez 12 milliárd forint. A vasútra eső részt pedig a MÁV teremti elő. A fejlesztéseket minél hamarabb szeretnék elkezdeni.

  • 10:17:13

    Új esemény

    A Modern Városok tájékoztatót 18 igennel elfogadta a képviselő-testület.

  • 10:49:24

    Új esemény

    Zárt ülés zajlik jelenleg.


Vissza az előző oldalra