Lake közelijével indult a mérkőzés, amire az ellentámadásból Abell válaszolt - kezdi összefoglalóját a bb1.hu. Woolridge elhibázta a szegedi támadást, Eaddy viszont triplát dobott. 5-2-nél szerezte meg első kosarát Locke a vendégeknél, az amerikai egy távolival egyenlített. 5-5 után még Koprivica egy értékesített büntetőjével vezetett a Kaposvár, majd a Szegednél volt az előny. Locke már az első negyedben tarthatatlannak bizonyult: betörésből, középtávolról és távolról egyaránt veszélyes volt, a somogyi védők nem tudták megfogni. Ennek köszönhetően a vendégek fokozatosan megléptek, és extrájának köszönhetően 14 ponttal vezettek az első negyedet követően (14-28).

A második negyed elején még tovább nyílt az olló: Woolridge egy középtávolit küldött a helyére, majd a kivédekezett kaposvári támadást követően Bognár dobott be egy hárompontost. Jackson pontjaival próbálta tartani a lépést a Kaposvár, ám a padról beszálló Zsíros is rögtön beemelt egy triplát. A kaposvári védekezés nem állt a helyzet magaslatán, a 13. percben Zsíros újabb távolija után 18-41 állt az eredményjelzőn. Abell és Paár pontjaival próbált zárkózni a hazai csapat, de Locke újabb triplákat dobott. Beszédes volt a félidőben, hogy a szegediek hátvédje már 27 pontnál járt – mindössze két rontott dobással –, míg őt Woolridge és Lake követte egyaránt 7 ponttal. Kettővel összességében megnyerte a negyedet a Szedeák, így 16 pontos volt a differencia 20 perc játékot követően (40-56).

Locke és Lake egy-egy kosarával indult a második félidő, majd Eaddy bedobta második hármasát a találkozón. Ezt követően felváltva születtek a kosarak, így 15-20 pont körül állandósult a vendégek előnye. A 24. percben azonban újra kezdett lőtávolságon belül lenni a hazai csapat, amikor Abell és Eaddy is bedobott egy-egy triplát. Bognár elhibázta az ellentámadást, majd Paár kosarát követően 53-64 állt az eredményjelzőn. Woolridge közelről volt eredményes, majd Eaddy ismét távolról dobott kosarat, így már csak 10 pont volt a vendégek előnye. A Szedeák nem engedte közelebb a somogyiakat, az utolsó negyed előtt 14 ponttal vezettek (65-79).

Hibákkal indult a záró etap, mindkét csapat elhibázta az adódó helyzeteit. Másfél perc elteltével Locke törte meg a csendet, majd Woolridge is betalált. Váradi Kornélnak kellett időt kérnie, amit követően Jackson tudott közelről betalálni. A szegedieknél ebben a szakaszban Woolridge vállalta magára a vezér szerepét, így nem csökkent a különbség a két csapat között. Öt perccel a vége előtt visszajöttek 76-88-ra a hazaiak, ekkor még felcsillant némi remény számukra. Nikola Lazics azonban időt kért, rendezte csapata sorait, és innen már nem adták ki a vendégek a kezükből a győzelmet. Zsíros triplájával pedig a 100 pontot is átlépték. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a Szedeák (90-105).

Kometa Kaposvári KK - SZTE Szedeák 90-105 (14-28, 26-28, 25-23, 25-26)

Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Kovács Nimród (Páli dr. Kálmán)

Kaposvár: Eaddy 17/15, Abell 25/3, Paár 12, Koprivica 3, Jackson 19/6. Csere: Krnjajszki 6, Bogdán 2, Puska 2, Halmai 2, Fazekas M. 2.

Szedeák: Woolridge 21, Balogh S. 2, Locke 38/18, Bognár 11/3, Lake 13. Csere: Zsíros 11/9, Mucza 7/3, Cohill 2.

Címkék: kometa kaposvári kk, szeged, kosárlabda, sport