A klub közös megegyezéssel szerződést bontott Derek Jacksonnal - tudatta a napokban a delfinek.hu. Az irányító az eddigi hat találkozón kezdőként 8,3 pontot és 4,8 gólpasszt átlagolt a magyar élvonalban 30,8 perc alatt.

Ugyancsak a Kometa - Kaposvári Kosárlabda Klub honlapja jelentette be, hogy a csapat leigazolta Tahj Eaddy-t, az új amerikai irányítót. Az 1-2-es poszton bevethető játékos a jónevű University of Southern Californián (USC) végzett 2021-ben. Ekkor az Amerikai Egyesült Állomok legjobb nyolc csapata közé jutott. A '96-os születésű 188 centis Tahj Eaddy a USC-nél az azóta már az NBA-ben pattogtató Evan Mobley mellett a gárda második számű játékosa volt. Az NCAA Division I-ben 33 bajnokin 13,6 pontot, 2,9 lepattanót és 2,8 gólpasszt átlagolt, a triplát 38,8 százalékkal dobta.

Eaddy első profi szezonját Litvániában kezdte, majd a szlovák élvonalbeli Losonchoz szerződött. Ezt követően a görög elsőosztályú Lavrio csapata igazolta le, idén pedig a finn ezüstérmes Kauhajoki Karhu-hoz szegődött, akikkel a Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd a FIBA Europe Cupban is szerepelt. A bajnokságban 23 perc alatt 12,3 pontot, 3,2 lepattanót, 4,3 gólpasszt átlagolt.

Címkék: irányít, Tahj Eaddy, légiós, alapszakasz, amerikai, igazol, szerződés, KKK, sport, kosárlabda, Kaposvár