Szita Károly polgármester és Puska Zoltán, a Kometa Kaposvári KK ügyvezető igazgatója csütörtökön írták alá a támogatói szerződést. A város pénzügyi segítsége nagyban hozzájárulhat a csapat kiegyensúlyozott szerepléséhez - hangzott el a szurkolói ankéttal egybekötött fórumon.

A fiatalok sportolási lehetőségeinek bővítése és az utánpótlás nevelés fontossága miatt támogatja kiemelten a város az élsportot, népességarányosan négyszer többet költve erre más magyar településeknél - ismertette a legfontosabb mutatókat Kaposvár polgármestere. Szita Károly úgy fogalmazott: az élcsapatok 600 millió forintos támogatásának célja a sikeres szerepléseken túl az, hogy a sportolók példaként szerepeljenek a fiatalok előtt: "A kosárlabda összesen 248 millió forint támogatást kap és abból a KASI-utánpótlás egy jelentős összeget, 130 millió forintot. 240 igazolt versenyzője van jelenleg a kaposvári kosárlabdának."

A KKK pénteken Körmenden kezdi meg az évad bajnoki szereplését. A kaposvári közönség hazai környezetben október 6-án, vagyis jövő pénteken láthatja először a csapatot. Akkor az NKA Universitas Pécs gárdája lesz az ellenfél.

Címkék: élsport, példakép, mozgás, fiatal, utánpótlás, kosárlabda