Már a kaposvári induláskor is sejteni lehetett, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés a somogyiakra, hiszen szakadó esőben, rossz időjárási körülmények között érkeztek meg Kelenföldre, ahol helyenként bokáig érő víz állt a pályán - tudósít a rakoczifc.hu.

Emellett az sem könnyítette meg a vezetőedző dolgát, hogy Borbély Ákosra eltiltás, többekre pedig sérülés miatt nem számíthatott, így két, Bene Akadémián nevelkedő fiatalt, Magyar Mátét és Németh Mátét is először nevezett a felnőtt csapat meccskeretébe.

Horváth Rudolf: "Alkalmazkodnunk kellett a pályához, amin több helyen állt a víz. A jó kezdésünk ellenére a hazaiak előbb használták az eső előnyeit, hátrányait, több veszélyes kontrájuk is volt, de utána középpályán fölénybe kerültünk, sok labdát szereztünk, majd egy nagy bedobás után, ami az egyik erősségünk, megszereztük a vezetést. A második félidőt kontrolláltuk, taktikailag fegyelmezettebbek voltunk, érett az újabb gólunk. Igaz, az ellenfélnek is voltak helyzetei, de olyan passzban vagyunk, hogy ezeken gyorsan átlendültünk és jött a gól is, hátul pedig nullára hoztuk a meccset, amihez kellettek a jó egyéni teljesítmények."

Kelen SC–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–2)

Budapest, Kelen SC sporttelep, 60 néző. V.: Kakuk Sz. (Pogonyi F., Zahorecz R.).

Kelen SC: Baráth B. – Csákány (Simon K., a 66. percben), Wild (Módly, a szünetben), Szalai A. (Komenda, a 82. percben), Rétyi T. – Pintér B., Rónaszéki (Angyal-Tóth, a 66. percben) – Tímári (Bárány-Doór, a szünetben), Oláh L., Babinszky – Vass B. Vezetőedző: Bordán Csaba.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Harsányi, Gál, Böndi – Kocsis B. – Horváth B., Szederkényi, Kis-Fónai (Pintér M., a 66. percben) – Pintér N. (Heil, a 88. percben), Hampuk (Magyar M., a 86. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Pintér N. (a 37. percben), Kis-Fónai (a 43. percben), Horváth B. (a 80. percben).

Sárga lap: Wild (a 28. percben), Pintér B. (a 79. percben).

Címkék: Kelen SC, NB III, Rákóczi, Kaposvár, sport