null

A MÁV Előre hazai pályán 3-1-re legyőzte a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re szépített a párharcban. A két csapat első két mérkőzésén a somogyiak egyformán 3-0-ra győztek, így hétfőn Székesfehérváron már a bajnoki aranyérem megszerzéséért léptek pályára.

A hazaiakat edző Dávid Zoltán ezúttal Bibók Balázzsal igyekezett pótolni a sérült feladóátlót, Pesti Marcellt, míg a túloldalon mindenki hadra fogható volt. A csapatokat ismét teljes telt ház várta a VOK Csarnokban.

Az első játszma az első, szintén székesfehérvári mérkőzéshez hasonlóan alakult: sokáig a hazaiak vezettek, ám a játékrész derekán újított a Kaposvár, amely a korábbi válogatott Baróti Árpád, valamint a most is nemzeti csapattag Bögöly Gábor vezérletével, keveset hibázva került előnybe.

A második felvonásban több jó blokkal jelentkezett az utolsó szalmaszálba kapaszkodni próbáló MÁV Előre, amelynél Dávid feladót is cserélt. A hazaiaknál ezúttal is az albán ütő, Redjo Koci nyújtott kiemelkedőt, míg a vendégek ekkor a korábbinál többet hibáztak, hátrányuk folyamatosan nőtt, a székesfehérváriak pedig Bibók jó teljesítményének is köszönhetően hamarosan döntőbeli első részsikerüknek örülhettek.

A hazai együttes védekezése és nyitóteljesítménye sokat javult, így a harmadik szettben is ők irányítottak. A kaposváriak teljesen elvesztették a fonalat, a vendégjátékosok rengeteget hibáztak szinte minden játékelemben - Baróti egy ízben a földet csapkodta dühében -, míg a hazaiak extázisban röplabdáztak. A Kaposvár a játszma második felére összeszedte magát és tekintélyes, 16-7-es hátrányát majdnem ledolgozta, de előnyéből két pontot megőrzött a MÁV Előre, amely megfordította a mérkőzést.

A negyedik etapot is jól kezdte a MÁV, de a Kaposvár Baróti, valamint a csereként beállt Hubicska Patrik vezérletével előbb egyenlített, majd fordított. Ekkor volt a legmagasabb a mérkőzés színvonala, mindkét csapat keveset rontott, hatékonyan támadott, és sokáig úgy tűnt, a vendégek döntő szettre mentik az összecsapást. A székesfehérváriak azonban másként gondolták, 20-23 után az addig átlagos teljesítményt nyújtó albán Leonardo Doda ment nyitni, és ászaival lezárta 120 perces mérkőzést.

Az összecsapás legjobbja a 20 pontos Koci volt, a túloldalon Baróti ugyanennyivel zárt.

Férfi Extraliga-döntő, 3. mérkőzés:

MÁV Előre-Foxconn – Fino Kaposvár 3:1 (–19, 20, 23, 23)

Székesfehérvár, 675 néző. V: Adler, Szabó P.

MÁV: Eke 5, Szabó V., Koci 20, Ambrus 9, Bibók 13, Doda 12. Csere: Takács M. (liberó), Deliu 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

FINO: Hernandez 12, Iván 5, Baróti 20, Bögöly 13, Lescay 5, Bartunek 4. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska 5, Tóth K., Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

Edzői értékelés

Dávid Zoltán: – Azt gondolom, hogyha egy Barcikát meg tudunk verni az elődöntőben háromszor, akkor az jelent valamit. Eddig hiányoltam azt a játékot és azt a fajta mentalitást, amit ellenük nyújtottunk. Azt kértem a fiúktól, hogy mutassuk meg, mire vagyunk képesek. Hozzuk le azt, amit a Barcika ellen, és ha egy szettet fogunk, onnantól át tudjuk lendíteni a mérkőzést. Én tudom azt, hogy ők képesek így játszani, úgyhogy megyünk tovább!

Szlobodan Prakljacsics: – Gratulálok a MÁV Előre csapatának! Nem úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogy kellett volna, nem voltunk eléggé agresszívak. Kaposváron kárpótolni szeretnénk a mai napon velünk tartott szurkolóinkat.

A párharc állása: 2–1 a Fino javára.

Címkék: máv előre, fino kaposvár, röplabda, sport