A Fino Kaposvár ezúttal hazai pályán, több int kétezer néző előtt győzte le a MÁV Előre-Foxconnt, így már csak egy győzelemre áll a bajnoki címtől. A fehérváriak megint jól kezdtek, pontos blokkjaiknak köszönhetően sokáig vezettek is, míg a kaposváriak nyitásrontásaikkal sok „ingyenpontot” adtak riválisuknak. A hazaiak először 10:10-nél érték utol ellenfelüket, de a MÁV Előre az albán Redjo Koci ponterős játékának köszönhetően a vezetést nem adta ki a kezéből, azt egészen a hajráig őrizte. A végjátékhoz érve, 22:21-nél került előnybe a Kaposvár, amely rutinos játékosai vezérletével meg is nyerte a szettet (26:24).

A második felvonás csak egy ideig alakult szorosan, a hazaiaknál a korábbi válogatott Baróti Árpád mellett a jelenleg is kerettag center, Iván Bence teljesített kiemelkedően, vezérletükkel a Fino magabiztos előnyt épített ki. Dávid Zoltán cserékkel is próbálkozott, de ez sem hozott változást, s éppen Iván pontjával zárult a szett (25:19).

A harmadik etapban a hazai kulcsemberek továbbra is jól teljesítettek, Dávid így négypontos hátrányban, amolyan utolsó próbálkozásként Szabót feladóként hozta vissza. A MÁV Előréből csak Koci nyújtott bajnoki döntőbe illő teljesítményt, és mivel a fehérváriak védekezésben nem bírtak Barótival, a Kaposvár – a nézők álló vastapsa mellett – ezt a mérkőzést is lezárta a lehető legrövidebb idő alatt (25:18).

Férfi Extraliga-döntő, 2. mérkőzés:

Fino Kaposvár – MÁV Előre-Foxconn 3:0 (24, 19, 18)

Kaposvár, 2106 néző. V: Halász T., Árpás.

FINO: Iván 8, Baróti 19, Bögöly 11, Lescay 3, Bartunek 4, Hernandez 9. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska, Tóth K. 2. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

MÁV: Eke 4, Deliu 3, Koci 15, Ambrus 2, Szabó V. 4, Doda 3. Csere: Takács M. (liberó), Boa, Bibók 5. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Edzői értékelés

Szlobodan Prakljacsics: – Az elején sok hibával játszottunk, amikor stabilizáltuk az alapjátékunkat és a nyitásaink is hatékonyak voltak, sikerült irányítanunk a játékot. Köszönjük a nagyszerű közönségünknek, elképesztő hangulatot teremtettek!

Dávid Zoltán: – Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, kerestük a megfelelő felállást, hogy pótolni tudjuk a sérült játékosunkat.

A párharc állása: 2–0 a Fino javára.

Címkék: máv előre, döntő, fino kaposvár, sport