Az elmúlt hétvégén Kaposváron kezdődött meg a versenyszezon Magyarország lovastornászai számára az immár hagyományos Tavaszi kupa rendezvénnyel. A 9 egyesület részvételével megrendezett verseny fő célja volt, hogy a téli felkészülés után a versenyzők és a lovak egyaránt újra felvegyék a ritmust, és a következő nemzetközi és hazai megmérettetések előtt tökéletesíthessék még gyakorlataikat a bírók visszajelzései alapján.

Villányi Krisztina, a verseny szervezője edzőként és futószárazóként is segítette tanítványait a hétvége folyamán, akik összesen 8 éremmel zárták a versengést. 

Külön öröm, hogy a legrangosabb nemzetközi számokban, ahol volt kaposvári induló, ott meg is nyerte a versenyt, a gyermek kategória dobogójának például mindhárom fokára hazai versenyző állhatott. 

Április 28-30. között 8 ország versenyzői érkeznek a Pannon Lovasakadémiára, hogy immár a nemzetközi mezőnyben is megmérkőzzenek a bajnoki címekért és a kvalifikációs pontokért. A rangos esemény a nagyközönség számára is ingyenesen látogatható. A szervezők szeretettel várják a lovastorna iránt érdeklődő szurkolókat Toponárra, ahol természetesen a kaposvári lovastornászok is rajthoz állnak majd.

A Tavaszi kupa eredményei:

1.helyezés:

- Somogyi Eszter (Herceg) - Senior 3* 
- Péter Ella (Autómata) - Junior lány 
- Porcsa Lenke - Lázár Noémi (PM Star Lady) - Junior páros 
- Lázár Noémi (Autómata) - Children lány 
- C csapat (PM Star Lady) - Porcsa Lenke, Lázár Noémi, Kászonyi Luca, Biczó Boglárka, Szita Eliza, Szebényi Lili 

2. helyezés:

- Szita Eliza (Autómata) - Children lány 
- Szebényi Lili (Zsoldos) - B kategória 

3. helyezés:

- Biczó Boglárka (Autómata) - Children lány 

4. helyezés:

- Nagy István (Zsoldos) - UL kategória 

7. helyezés:

- Kászonyi Luca (Zsoldos) - C kategória

Címkék: Villányi Krisztia, lovastorna, felkészülés, elismerés, kupa, díj, sport