Az iskola tornacsarnokában zajló, non-stop sporteseményen főleg az iskola tanulói vettek részt, de pályára léptek kaposvári munkahelyek, baráti közösségek, valamint a városi kispályás bajnokságból is érkeztek csapatok.

A március 29-én reggel 8.00 órakor induló esemény március 31-én, este 20.00 órakor ért véget. Éjjel, hajnalban ugyanúgy, mint délelőtt, vagy délután lelkes sportbarátok koptatták a sportpadlót és rúgták a bőrt, mint régen a grundon, játszótereken, flaszteren.

Nagy összefogás és kitartás eredménye volt ez az igazi sportünnep. Összesen 458 sportember fordult meg a játéktéren a 60 óra alatt. A rekord hosszúságú labdarúgó eseményen a lelátók is megteltek, még éjjel is akadtak, akik buzdították a pályán küzdőket. A lelkes segítők éjjel is, hajnalban is kenték a zsíros kenyeret, szelték a zöldséget, takarítottak, és kiszolgálták a pályán lévőket. A támogatók első szóra, egy emberként álltak a rendezvény mögé és láthatóan magukénak érezték a diáksportot és az iskolai hagyományokat.

Kiss Ernő főszervező elmondta: ebben a 60 órában nem az alvásé volt a főszerep, de megérte annyi munkaórát beletenni, mert sokan érezték úgy, hogy egy különleges programnak lehetnek részesei. „A pályán mindenki egyenlő” jelszóval leánycsapatok, vegyes csapatok is pályára léptek, a legfiatalabb futballista 10 éves volt, a legidősebb 77, ami jól mutatja, hogy több generáció rúgta a bőrt a három nap alatt.

Címkék: focitorna, teremlabdarúgás, maraton, Eötvös, műszaki, óra, év, jubileum, sport