Hétfőtől északnyugati áramlás alakul ki felettünk, amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, többnyire enyhe levegő érkezik fölénk. A következő napokban frontokkal tarkított, erősen szeles, de egyre enyhébb idő várható. Éjszakánként még 0 fok közelébe hűl a levegő, napközben azonban a hét közepén már 10 fok közeli maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. Az áthaladó frontok nem hoznak magukkal tartós csapadékot, de futó záporok bárhol előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, kevés napsütés azonban előfordulhat. Néhol zápor is kialakulhat. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra -1,+1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Szerda: folytatódik a felhőátvonulásos idő, néhol futó zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében is folytatódik a hőmérsékleti hullámvasút, enyhülések és kisebb lehűlések váltogatják egymást. 

Címkék: meleg, havas, felmelegedés, fagy, tél, lehűlés, köd, zápor, zivatar, csapadék, , front, sport