Egy mérkőzést játszottak le pénteken a női Extraligában, amelyen a Kaposvári NRC az MTK Budapestet fogadta. Bár a fővárosiak hatalmas csatában meg tudták nyerni a második játszmát 31:29-re, a többiben a hazaiak akarata érvényesült, így 3:1-es KNRC-sikerrel zárult a találkozó.

Női Extraliga

Kaposvári NRC – MTK Budapest 3:1 (17, –29, 18, 10)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 528 néző. V: Mezőffy, Bátkai-Katona.

KNRC: Maggioni 9, Szedmák 21, Bodovics 10, Ubavics 18, Nehir 2, Gyimes 13. Csere: Radnai Lili (liberó), Renko, Godó 5. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

MTK: Szabó L. 12, Briga, Aszonja 18, Tatár 5, Costa 10, Berkó 1. Csere: Divényi (liberó), Garai 3, Tarr, Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Edzői értékelés

Vincent Lacombe: – Három hét mérkőzés nélkül hosszú idő. Örülök, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a tavaszi részét a bajnokságnak, a 3 pont megszerzése volt a legfontosabb. Most nincs más dolgunk, mint készülünk a Nyíregyháza elleni következő bajnokira.

Leiszt Máté: – Hullámzó volt a játékunk, nemcsak a mérkőzésen, de a szetteken belül is. A második szettben nagyot küzdöttünk, amiből elértük a szakaszgyőzelmet. A negyedikben én hibáztam el az állásrendet, ami megzavarta a csapatomat, ebből pedig már nem tudtunk felállni.

Címkék: knrc, mtk, röplabda, sport