Óriási, ötszettes csatában, kétszer is jócskán túlórázva nyerte meg a férfi Extraliga 4. fordulójának rangadóját a házigazda, legutóbbi ezüstérmes Fino Kaposvár a bronzérmes MAFC-BME ellen - írja a hunvolley.hu. A hazaiak az első szettet 33:21-re, az ötödiket 22:20-ra nyerték, így átvették a vezetést a tabellán. A játékvezető a hajrában két piros lapot is kiosztott.

Ahogyan az várható volt, nagyon szorosan indult a forduló rangadója, de eleinte rendre a vendégek vezettek egy-két, majd három ponttal is. A szett közepén azonban 11:14-ről egy ötpontos sorozatot csinált a Fino és átvette a vezetést. Nem sokáig, mert 18:16-ra megint a vendégeknél volt az előny, de továbbra is fej fej mellett haladtak a csapatok. 23:23 után a hazaiaknak volt először szettlabdája, de ezt és a következőt is hárította a MAFC, majd ők nyithattak a játszmáért, de ők sem tudták dűlőre vinni a dolgot. Végül 30:31 után szereztek sorozatban három pontot a kaposváriak, s csikarták ki végül az 1:0-s előnyt (33:31).

A második felvonást is a vendégek kezdték jobban, s ezúttal a szett közepén már öt ponttal is vezettek. Egy időkérés és Kalmár Ákos beállása után tudta megkezdeni a visszazárkózást a hazaiak, aki szerzett gyorsan két pontot, de aztán kettőnél közelebb nem tudtak kerülni. Sőt, öt szettlabdája is volt a vendégeknek, akik a másodikat Topuzliev révén ki is használták (20:25).

A harmadik játszma megint szorosan indult, de 9:9 után sorozatban ötször volt eredményes a Fino, 18-nál azonban megint egyenlő volt az állás, sőt, Gomez Galves blokkjával fordítani is tudtak a vendégek. És nem volt megállás, öttel is vezetett már a MAFC, amikor időt kértek a hazaiak, de ez sem segített, mert végül ennyi szettlabdájuk is volt, Krupánszki pedig már az elsőt ki is ütötte a blokkról (19:25).

Ekkor sajnálhatták igazán a hajszállal elbukott első játszmát a vendégek, mert, ha az is megvan, akkor már véget ért volna a meccs. Sajnálták is, mert a kaposváriak – elsősorban Bögöly pontjaival – gyorsan elhúztak a negyedik szett elején 10:3-ra. Teljesen szétestek a vendégek, így 16:7-nél Nagy Péter már a második idejét is kikérte, de ez sem segített. A végén 13 szettlabdája is volt a hazaiaknak, de ekkor már a MAFC második sora volt a pályán. Kettőt még sikerült hárítania a fővárosiaknak, de aztán nyitást rontottak, így következhetett az ötödik játszma (25:13).

Viszont jót tett a pihenő a fővárosiak kulcsjátékosainak, akik magukhoz is ragadták a vezetést, de 3:6-ról Bögöly nyitásaival fordítani tudtak a hazaiak és 8:7-es vezetésüknél cseréltek térfelet a csapatok. És ekkor már bizony az amúgy a 35 pontig jutó bolgár Dimitrov keze is megremegett, majd Mancsev nyitott egy ászt, s ekkor hárommal már a Fino vezetett. Nem adta fel azonban a MAFC és 13-nál egyenlítettek, de Hernandez pontjával így is a Fino jutott meccslabdához, de aztán ugyanő a hálóba nyitott. A következő kettőt is kihagyták, aztán a fővárosiak kerültek előnybe. Már úgy tűnt, hogy a vendégek nyerik a meccset, de végül Gomez Galves ütését tartott labdának ítélte a játékvezető. Az eset után kétszer is villant a piros lap reklamálásért, testvériesen elosztva, s a meccs végül ezután dőlt el: előbb Lescay juttatta megint meccslabdához a házigazdákat, majd Hernandez blokkja tette fel az i-re a pontot (22:20). 

Férfi Extraliga:

Fino Kaposvár – MAFC-BME 3:2 (31, –20, –19, 13, 20)

Kaposvár Aréna, 293 néző. V: Bátkai-Katona, Tillmann.

FINO: Iván B. 6, Mancsev 7, Hubicska 10, Lescay 18, Hernandez 26, Bögöly 16. Csere: Bozóki (liberó), Kalmár 3, Donisthorpe, Fenyvesi 1, Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

MAFC: Gomez Galvez 3, Krupánszki 13, Eke 12, Dimitrov 35, Topuzliev 10, Gacs 6. Csere: Pápai (liberó), Kunert, Torbica 2, Bakóczy 1, Szabó B. 1, Kókai. Vezetőedző: Nagy Péter.

Edzői értékelés

Szlobodan Prakljacsics: – Köszönjük a szurkolást a kilátogató szurkolóinknak! Örülök a győzelemnek! Küzdelmes mérkőzés volt, ahol sikerült a kiélezett végjátékokban higgadtnak maradnunk. Fegyelmezettebbeknek kell lennünk, és be kell tartanunk a megbeszélt taktikát, másképpen megtörténhet ismét ami a Kecskemét és most a MAFC ellen. Dolgozunk tovább.

Nagy Péter: – Csalódott vagyok a végkifejlet miatt, az elmúlt 3 évben soha nem foglalkoztam a bírói ítéletekkel, de úgy érzem, hogy az 5. szett végén belenyúltak a mérkőzésbe. Számomra ez elfogadhatatlan! Ettől függetlenül a Kaposvár is megérdemelte a győzelmet. Mindkét csapat ugyanúgy küzdött és hajtott a győzelemért. Tanulság, hamarabb el kell dönteni ezeket a találkozókat.

Címkék: mafc, extraliga, fino kaposvár, röplabda, sport