null

Számos változás történt a nyári szünetben az előző bajnoki évadban ezüstérmet szerző Fino Kaposvár háza táján. A férfi röplabda utánpótlás visszakerült a klub égisze alá, de a szakmai stábban is komoly változások történtek.

- Új edzői stáb vette át a csapat irányítását és úgy gondolom, hogy komoly és jó szakemberekkel erősödött a klub - mondta a szezonindító sajtótájékoztatón az egyesület sportigazgatója, Vig Attila.

A játékoskeret is komoly átalakuláson ment keresztül. A tavalyi csapat légiósai távoztak, a helyükre egy bolgár, két kubai és egy amerikai játékos érkezett, de visszatért Kaposvárra az előző szezont a Kistext csapatában töltő Kalmár Ákos is. Slobodan Prakljačić vezetőedző dicsérő szavakkal illette játékosait a jól sikerült felkészülési időszak végén.

- Eddig remek munkát végeztünk, mindenki a maximumot nyújtotta. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk mérkőzésről-mérkőzésre tovább fejlődni, valamint abban is, hogy a jó játékunkkal örömet tudunk majd szerezni minden kaposvárinak - tette hozzá a szerb mester.

A Fino Kaposvár az előző évadhoz hasonlóan minkét hazai versenysorozatban a döntő elérését tűzte ki célul, a CEV Kupában pedig a minél hosszabb menetelés az elvárás. Bögöly Gáborék az Extraliga nyitófordulójában a Kistext csapatát fogadják péntek este a Kaposvár Arénában.

Címkék: fino kaposvár, extraliga, röplabda, sport