A Gyirmót FC Győr II. ellen szerezte meg a szezon első hazai győzelmét a Kaposvári Rákóczi FC az NB III. Nyugati csoportjának ötödik játéknapján - kezdi összefoglalóját a rakoczifc.hu.

A Gyirmót FC Győr második csapatát fogadta a somogyi együttes, amely ezen a találkozón nem számíthatott az előző fordulóban eltiltott Kocsis Barnabásra. A vezetőedző, Horváth Rudolf ezúttal négyvédős rendszerben küldte pályára a kezdőt, melynek névsora az Érden tizenegyest védő Mikler Dániellel kezdődött.

A mérkőzést remekül kezdte a hazai csapat, már az első percekben több beadás, illetve szöglet után is jól érkezett középre a labda, ami után alakulhatott volna ki nagyobb veszély is a gyirmóti kapu előtt. Az első helyzet is a Kaposvár előtt adódott, a nyolcadik percben Pintér Norbert lövése centikkel kerülte le a bal kapufát, majd hat perc múlva már semmi sem mentette meg a vendégeket. A tizennegyedik percben ugyanis Pintér Norbert ívelt középre a jobb szélről, középen Horvát Balázs megcsúsztatta a labdát, ami Harsányi Dániel fejéről került a kapu bal oldalába (1–0). Sajnos nem tartott sokáig a vezetés, hiszen három perc múlva az első helyzetét gólra váltotta a Gyirmót II. A jobb szélen Mayer Ádám lépett el egy indítás után, középre adott, ahol Ominger Bence érkezett, s nyolc méterről, kapásból lőtt. A labda előbb elakadt Mikler Dániel kezében, de ezután pont a gyirmóti elé pattant vissza, így a támadó könnyedén egalizált (1–1). A következő gólszerzési lehetőség már ismét a Rákóczi előtt adódott. A 19. percben Pintér Norbert remekül ívelt Harsányi Dániel fejére egy jobb oldali szögletből, a belső védő öt méterről vette célba a kaput, Kecskés Barnabás hatalmas bravúrral védett. Negyed órával később pedig Pintér Norbert tizenhat méterről, kissé jobbról eleresztett ballábas lövése csattant a bal kapufán. A vendéglátók egyre nagyobb nyomást helyeztek az ellenfélre, hiszen még a szünet előtt szerették volna újra megszerezni a vezetést. Ez a 39. percben sikerült is: Kálmán Szilárd szabadrúgása után Gál Mátyás elé került a labda, a csapatkapitány öt méterről vette célba a jobb alsót, de Kecskés Barnabás óriási bravúrral védett, pedig már ez gólt érdemelt volna. A bal oldali szöglet után viszont Mayer Milán csúsztatott középen Pintér Norbert elé, aki négy méterről, kapásból lőtt a bal felsőbe (2–1).

fotó: rakoczifc.hu
fotó: rakoczifc.hu

A második félidő elején, az ötvenedik percben Kálmán Szilárd növelhette volna kettőre az előnyt, de tizenöt méteres lövése centikkel elkerülte a bal felsőt. Két perc elteltével viszont már összejött a középpályás számára a gól, mikor Zólyomi Dávid beadása után hat méterről, kapásból gurított a jobb alsóba (3–1). Horváth Rudolf tanítványai a folytatásban, a kétgólos előny ellenére sem dőltek hátra, hanem sorra dolgozták ki a lehetőségeket. Kálmán Szilárd, majd Böndi Ádám is próbára tette Kecskés Barnabás kapust, majd a 61. percben Horváth Balázs könnyedén gólt szerezhetett volna, de tíz méterről fölé vágta a labdát. A negyedik hazai gólra a 75. percig kellett várni. Ekkor a bal szélről Böndi Ádám ívelte be a labdát, Mayer Milán remekül érkezett a rövidre, s öt méterről csúsztatott a bal alsó sarokba (4–1). A találkozó utolsó perceiben Pintér Norbert adta meg a kegyelemdöfést. A támadó előbb Kovács Lajos beadását követően bújt ki védője mögül, s öt méterről, középről fejelt a kapu közepébe (5–1), majd két perc múlva ugyancsak Kovács Lajos tálalt a támadó elé, aki ezúttal a jobb alsóba belsőzött hat méterről (6–1).

A mérkőzést a KaposPont élőben közvetítette:

Horváth Rudolf: "Nehéz helyzetben voltunk, de az érdi győzelemből erőt tudtunk meríteni. A nyáron sokat dolgozott a csapat, de kezd egyre jobban összeérni és frissebb lenni. Szerettünk volna ez előző két hazai mérkőzésen is ilyen játékot mutatni, de akkor nem jött ki a lépés, így sokkal tartoztunk a szurkolóinknak. Ezúttal hat gólt szereztünk és a következőkben is az a cél, hogy lendületes támadójátékkal, sok saját nevelésű fiatallal nyerjünk meccseket és behozzuk a lemaradásunkat."

Ördög József: "Nehéz dolgunk volt, hiszen a mi szempontunkból meghatározó tényező az, hogy az első csapatból hány játékost kapunk vissza. Ezúttal senkit, így rengeteg fiatal lépett pályára. Az utánpótlásból felhozott játékosok próbálnak lépcsőfokot lépni, de ez nem sikerülhet minden mérkőzésen. A koncentrációval sok problémánk volt, ezt pedig könyörtelenül kihasználták a felnőtt játékosok. A Kaposvár pontrúgásai veszélyesek voltak, ezzel kerekedett fölénk az ellenfél. A fiatalok viszont csak ilyen mérkőzésen tudnak fejlődni."

Kaposvári Rákóczi FC - Gyirmót FC Győr II. 6–1 (2–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 280 néző. V.: Jakab Á. (Jakab B., Aczél P.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Gál,, Harsányi D., Böndi – Zólyomi (Borbély Á., a 60. percben), Grabarics (Mayer Máté, a 86. percben), Horváth B., Kálmán Sz. (Pintér M., a 73. percben) – Pintér N., Mayer Milán (Kovács L., a 86. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gyirmót FC Győr II.: Kecskés B. – Vajda M., Görcs, Wágenhoffer, Fröhlich (Lányi B., a szünetben) – Tarsoly – Domján (Rimai, a 60. percben), Nagy K. (Dán, a 60. percben), Lányi D. (Rátonyi, a 70. percben), Ominger (Bessenyei, a 80. percben) – Mayer Á. Vezetőedző: Ördög József.

Gólszerzők: Harsányi D. (a 14. percben), Pintér N. (a 39., a 89. és a 91. percben), Kálmán Sz. (az 52. percben), Mayer Milán (a 75. percben), illetve Ominger (a 16. percben).

Sárga lap: Ominger (az 58. percben), Lányi B. (a 71. percben).

Címkék: Gyirmót, Győr, NB III., Rákóczi, Kaposvár, sport