Nagy hangsúlyt fektet a fiatalok képzésére, csapatba építésére és megtartására a Kometa Kaposvári KK vezetőedzője, Ivan Rudez. Ezt a mester már a bemutatkozó sajtótájékoztatóján is hangsúlyozta, s hogy komolyan gondolja a jövő építését, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy öt fiatal tehetség is a felnőttekkel készülhet. 

Puska Bence immáron kiöregedett az U20-as csapatból, így ő már csak a felnőttcsapat tagjaként kosárlabdázik az idényben, nem úgy, mint Paár Márk, aki megkapta élete első profi szerződését, mely hosszú távra szól és egyúttal az U20-as együttes is számíthat még a játékára.

Paár Márk
Paár Márk

A fiatalok közül a rangidős a maga húsz esztendejével Hajduk Attila lesz, aki a tavalyi szezon után lesz ismét tagja a felnőttkeretnek, s ő is profi megállapodást kötött az élvonalra hangoló Kometa Kaposvári KK-val.

Hajduk Attila
Hajduk Attila

Két U18-as válogatott játékos is együtt edz majd az A-csoportos csapattal: az elmúlt évben már az NBI/A-csoportban Antalics Dániel is bemutatkozott, a tizenhetedik születésnapját októberben betöltő 203 cm magas játékos megtartása komoly fegyvertény volt a klub számára.

Antalics Dániel
Antalics Dániel

Mellette a tizennyolc esztendős Halmai Dánielre is érdemes lesz figyelni, az irányító az utánpótlás válogatottban is letette a névjegyét a nyár folyamán.

Halmai Dániel
Halmai Dániel

Hozzájuk csatlakozik még a szintén 2005-ös születésű Szőke Bálint. A bedobó poszton bevethető kosárlabdázó számára betegség miatt nagyon nehéz volt a mögöttünk hagyott szezon, ám hamarosan újra száz százalékosan tud készülni.

Szőke Bálint
Szőke Bálint

Fehér Benjamin viszont elköszönt a csapattól.

A Kometa Kaposvári KK jelenlegi játékoskerete: Krnjajszki Borisz, Hendlein Roland, Bogdán Benedek, Csorvási Milán, Puska Bence, Paár Márk, Tomislav Gabric (horvát), Sebastian Aris (dán), Michael Hughes (amerikai), Hajduk Attila, Antalics Dániel, Halmai Dániel, Szőke Bálint. Vezetőedző: Ivan Rudez (horvát). Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Címkék: kometa kaposvári kk, fiatalok, kosárlabda, sport