Fiatal, ám rendkívül rutinos horvát vezetőedző irányítja a következő szezonban a Kaposvári KK-t a férfikosárlabda-bajnokság NB I./A csoportjában. Ivan Rudez 2006 óta edzősködik; 2007 és 2010 között a szlovák Prievidza csapatnál volt vezetőedző, később a Cedevita Zagreb és a Cibona Zagreb együttesének volt a másodedzője.

null

2012 és 2016 között a svájci Lions de Geneve szakmai munkáját irányította, az egylettel kétszer nyert bajnokságot és egyszer kupát. Az a megtiszteltetés érte, hogy kinevezték a szlovák férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának, ezt a posztot két esztendőn át, 2018-ig töltötte be. Ezután dolgozott Németországban és Hollandiában is vezetőedzőként.

Az a sportfilozófia, amit magaménak vallok, illetve a csapattal kapcsolatos jövőkép nagyon egymásra talált az ő elképzeléseivel és azt gondolom, hogy egy olyan szerethető és ütőképes csapatot tudunk összerakni a következő idényben, amely eredményeivel megtudja tölteni az arénát - tette hozzá a mai sajtóeseményen a klub ügyvezetője, Puska Zoltán.

Ivan Rudeznek kiemelkedő tapasztalata van a fiatal játékosok fejlesztésében, több alkalommal is tartott edzőképzéseken, konferenciákon előadásokat - többek között nemrég Pécsett, a Rátgéber Akadémián is.

Szeretnénk a fiatal tehetségeinket fejleszteni, fontosak számunkra a helyi kötődésű játékosok és velük együtt szeretnénk elérni a céljainkat, hogy minél versenyképesebbek legyünk a bajnokságban és a kupában egyaránt - mondta bemutatkozó beszédében Ivan Rudez.

Ivan Rudez a mai sajtóeseményen arról is beszélt, hogy gyors kosárlabdát szeretne játszani új csapatával, amelynek eredményeire a szimpatizánsok is büszkék lehetnek majd.

Címkék: ivan rudez, kometa-kkk, kosárlabda, sport