A lovastornáé lesz a főszerep ezen a hétvégén a toponári Lovasakadémián, ugyanis május 19-22. között kerül megrendezésre az eddigi legnagyobb létszámú magyar CVI verseny. Magyarország mellett Ausztria, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ukrajna, Olaszország, Norvégia, Dél-Afrikai Köztársaság, Argentína és Finnország versenyzői, mintegy 60 ló részvételével küzdenek meg a júliusi kaposvári rendezésű junior Európa bajnokságra, és a Dániában megrendezésre kerülő felnőtt világbajnokságra való kvalifikációért.

Magyarországot 14 egyéni versenyző, 2 páros és 1 csapat képviseli. Kaposvári részről Villányi Krisztina tanítványai közül Somogyi Eszter felnőtt versenyzőnek, és a junior csapatnak szurkolhatunk (Jezerniczky Nóra, Porcsa Lenke, Péter Ella, Lázár Noémi, Szita Eliza, Szebényi Lili).

A verseny csütörtökön 17:30-kor veszi kezdetét az 1*-os kötelező gyakorlatokkal. Pénteken még szintén kötelezőket láthatunk, szombaton és vasárnap pedig már a leglátványosabb program, a szabadon választott gyakorlatok lesznek műsoron.

Naponta 9 órakor kezdődik a verseny, és estig eltartanak a programok, melyeket a nagyközönség is ingyenesen látogathat. A szervezők szeretettel látnak minden érdeklődőt, aki szívesen megismerkedne ezzel a különlegesen látványos sportággal.

Bővebb információ és részletes program itt.

Címkék: lovatornász, verseny, nemzetközi, bajnokság, Kaposvár, sport