A városi sportélet fejlesztéséről és az utánpótlásbázis kiterjesztéséről egyeztetett az elmúlt napokban a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolával a város önkormányzata. A hét szakosztállyal működő KASI jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években - például bekerült a magyar állam által finanszírozott 17 kiemelt vidéki sportszervezet közé - és célul tűzte ki azt, hogy minél több gyereket segítsen elindulni az egészséges életmód irányába. 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere (b.) és Fekete Ádám, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója (j.)
Szita Károly, Kaposvár polgármestere (b.) és Fekete Ádám, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója (j.)

Ebben a törekvésében az önkormányzat is támogatja a KASI-t. Szita Károly polgármester egy pénteki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a somogyi megyeszékhelyen az infrastruktúra már adott nemcsak az élsport, hanem a tömegsport számára is: "A célunk az, hogy megtöbbszörözzük a mozgást megkedvelő és a rendszeres mozgás lehetőségével élő kaposváriak számát. Azért is, mert az infrastruktúra az országban egyedülálló módon rendelkezésre áll. Nem tudnak olyat mondani, ami nálunk ne lenne meg, hogy helybe vigyük a mozgás lehetőségét."

A fórumon egy iskolák-óvodák közötti bajnokság elindulását is bejelentették. Ezt számos sportágban meghirdetik majd, várhatóan az új tanév kezdetekor, az ősszel.

Címkék: egészség, életmód, KASI, mozgás, gyermek, város, bajnokság, sport, Kaposvár