Az Érdi VSE otthonában szerette volna tovább duzzasztani a tavaly november óta tartó idegenbeli veretlenségi sorozatát a Kaposvári Rákóczi FC csapata. Ennek megfelelően igen jól felfogásban kezdték az összecsapást, így az első helyzet is előttük adódott: Vladul Stefan visszagurítását követően Kálmán Szilárd 12 méterről vette célba a kaput, Kertész Ferenc nagyot védett. Ezt követően bele kellett nyúlnia a kezdőcsapatba Nagy Tamásnak, a csapat vezetőedzőjének, ugyanis a nyolcadik percben Vladul Stefan megsérült, így Ekker Milán váltotta őt. A folytatásban kevés esemény történt a pályán, jobbára a Rákóczi birtokolta a labdát, de a helyzetek hiányoztak a játékból. Fél órát követően a hazaiak érezték úgy előbb, hogy felpörgetnék a meccset, Bartos Norbert révén két ígéretes helyzetet is feljegyezhettek tőlük, de mind a kettő végén Pogacsics Krisztián állta az útját a labdának. Ezt követően a kaposváriak is magasabb sebességre kapcsoltak, s több munkát is adott Kertész Ferencnek, a hazaiak hálóőrének, akit főként Kálmán Szilárd szabadrúgásai dolgoztattak meg. Ebből egy túl is jutott a kapuson, a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe, pont Gál Mátyás elé, aki két méterről elhibázta a ziccert, így maradt a nulla-nulla a szünetre.

A második félidőre is maradt a Rákóczi FC dominanciája, amely tíz perc elteltével végre góllá is érett: Kálmán Szilárd ívelt középre egy szabadrúgást a bal oldalon, melyre középen Mayer Milán érkezett remekül, s tíz méterről fejelt a kapu bal oldalába. A gól megfogta a hazaiakat, s ezt jól használták ki kaposvári labdarúgók, akik egy nagyszerűen felépített, teljesen kijátszott támadás végén, Pintér Norbert lövésével megduplázták előnyüket. A folytatásban kevésen múlt az Érd szépítése, hiszen Kollega Krisztián lövése után Pogacsics Krisztiánról Gera Dávidhoz került a labda, aki nyolc méterről célt tévesztett. Igaz, csapatunk is nagyjából ugyanilyen közel állt a harmadik gólhoz, de Kertész Ferenc jól lépett ki a kapujából, így védeni tudta Bíró Dominik lövését.

A hajrában még egy fontos esemény történt: csereként beállt Zvara Dávid, aki tavaly októberben szenvedett keresztszalag-szakadást, de bő fél év elteltével újra együtt ünnepelhetett a pályán a társaival és csapatot elkísérő szurkolókkal.

Nagy Tamás: Jól játszott a csapat és emellett sok helyzet is kidolgozott. A vezetés után is sorra alakítottuk ki a lehetőségeket, de csak egy újabb gólt szereztünk. Egy kicsit csavartam a felálláson, mert egy tapasztalt, jó képességű csapat ellen játszunk. A nyáron a nulláról indultunk, most már egyre jobb játékot mutat a csapat és képes irányítani a mérkőzést. Ha viszont magasabb célokat szeretnénk kitűzni, akkor ez még mindig kevés. Nem szeretném, ha a Kaposvár megrekedne a középcsapat szintjén, bízom benne, hogy a város és a klub esélyt ad arra, hogy a Rákóczi visszakerüljön a másodosztályba.

Limperger Zsolt: A Kaposvárnak már az első félidőben is megvoltak a lehetőségei, a csapatunk ólomlábakon futballozott. Akármennyire is nehéz kimondani, egy jobb egyéni képességgel rendelkező csapattól kaptunk ki. Remélem, hogy a jövőben siker pozitív irányba változnunk.


Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–0)

Érd, 250 néző. V.: Héra (Holpár, Urgyán).

Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Csiszár Z. (Kertész B., az 56. percben), Gajda, Németh G. – Gera D., Hunya (Révész, a 64. percben), Pallagi, Koós (Petrezselyem, a 78. percben) – Szabó R. (Kollega K., a 56. percben), Bartos (Molnár D., a 64. percben). Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Lakatos G., Gál, Böndi – Czuczi, Zólyomi (Borbély Á., a 87. percben), Mayer M. (Zvara, a 78. percben), Kálmán Sz., Bíró D. (Kondor, a 78. percben) – Vladul (Ekker, a 10. percben), Pintér N. (Szederkényi, a 87. percben) Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Mayer M. (az 56. percben), Pintér N. (a 62. percben).

Sárga lap: Csiszár Z. (a 37. percben), illetve Mayer M. (a 68. percben).

Címkék: Érdi VSE, Kaposvári Rákóczi FC, labdarúgás, sport