Alig, hogy véget ért a bajnoki elődöntő a Fino férfi röplabdázói számára, pénteken már kezdődik is a Pénzügyőr elleni finálé. A kaposváriak egy ötmeccses párharcot követően búcsúztatták a nagy rivális Kazincbarcikát. A fővárosiak szintén öt mérkőzést követően jutottak be a fináléba a MAFC ellenében. Előtte a PSE az alapszakaszt is megnyerte, így pályaelőnyből várhatják az aranycsatát.

- Egy nagyon stabil együttes, a csapat magja már tavalyról is megmaradt. Egy poszton változtak, jól ismerik egymást, nagyon jól elosztják a labdákat, minden poszton tudnak jó teljesítményt nyújtani, szóval szerintem az egységük, ami az erősségük - nyilatkozta a döntő előtt Hubicska Patrik.

null

A Fino Debrecenből igazolt pontgyárosa pályafutása első döntőjébe készül.

- Ezért jöttem ide és ez volt a célom, hogy döntőbe jussunk. Nyilván van bennem egyfajta izgatottság ezáltal, mint a többiekben, hogy ez az első döntőm lesz, viszont inkább élvezni akarom és hajtani, játszani - tette hozzá Hubicska.

A három győzelemig tartó finálé első mérkőzését pénteken 19 órától rendezik Budapesten, míg április 26-án, kedden a Kaposvár Arénában találkoznak a felek. Tavaly egyébként szintén ez a két együttes küzdött meg az aranyéremért. Akkor a Pénzügyőr 3-1 arányban hódította el történte első bajnoki címét.

Címkék: pénzügyőr, döntő, fino kaposvár, röplabda, sport