Elsőként a Békéscsaba jutott döntőbe a női röplabda Extraligában, miután az elődöntő harmadik összecsapásán harmadszor is legyőzte a Kaposvárt.

A keddi találkozó első játszmájában a hazaiak a válogatott center Pekárik Eszter, valamint a szerb Marta Drpa jó játékával könnyedén kerültek előnybe, de a második szettre összeszedte magát a somogyi csapat, és hétpontos hátrányról egészen mínusz egyig zárkózott, az utolsó szó azonban ekkor is a hazaiaké volt.

A harmadik játékrészben ismét a BRSE akarata érvényesült, a viharsarkiak igazi örömjátékkal, három meccsből lezárták a párharcot és bejutottak a döntőbe. A harmadik találkozó legeredményesebbje a 15 pontos Pekárik volt.

A Diamant-lányok így a bronzéremért játszhatnak majd a Balatonfüred együttesével.

Swietelsky-Békéscsaba – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (18, 23, 10)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 950 néző. V: Árpás, Halász E.

BRSE: Kliszura 9, Pekárik 15, Drpa 13, Glemboczki 7, Bodnár 7, Kornyijenko 2. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Bagyinka. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Diamant: Wirth 2, Basnyakova 9, Szedmák 6, Lemmens 11, Grbac 2, Matics 7. Csere: Szpin (liberó), Budai 2, Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Edzői értékelés

Tóth Gábor: – A párharc során egy szettet vesztettünk, remek munkát végzett a csapat, gratulálok nekik. Ha hasonló koncentrációval, szívvel és lélekkel küzdünk a döntőben, akkor reális az esélyünk a végső győzelemre!

Vincent Lacombe: – Egy dolgot sajnálok, hogy nem voltunk elég agresszívak nyitásban, ez volt a legfontosabb taktikánk. Nyitásban, fogadásban, védekezésben, támadás építésben jobbak voltak a békéscsabaiak. Most vissza kell rázódnunk a bronz mérkőzésre, hogy versenyképesek legyünk az ellenfelünk ellen.

A párharc végeredménye: 3–0 a Swietelsky-Békéscsaba javára.

Címkék: Swietelsky-Békéscsaba, 1. MCM-Diamant Kaposvár, röplabda, sport