A Fino Kaposvár 3-1-re nyert a vendég Kazincbarcika ellen, ezzel 3-2-es összesítéssel bejutott a férfi röplabda Extraliga döntőjébe. A vasárnapi, mindent eldöntő összecsapáson remekül kezdtek a hazaiak, remek támadásokkal elhúztak, és végül 25 perc alatt megnyerték az első szettet.

A második játszmában már hatékonyabban védekeztek a vendégek, de a hajrát nem bírták, így már 2-0-ra vezetett a Fino. A harmadik szettben a Kazincbarcika lépett el, ám rendezte sorait a házigazda, és felzárkózott. Időkérés után 22-22 lett, ettől újra erőre kapott a Barcika, és szépített.

A negyedik játszmában sokat rontottak a felek, egyik csapat sem tudott elszakadni, majd kritikus szakaszban sorozatban három pontot szerzett a hazai gárda. Ekkor a blokkok is hatékonyak voltak, így sikerült lezárni a közel kétórás összecsapást.

Az elődöntőben a másik ágon 2-2 a párharc állása a MAFC-BME és a címvédő Pénzügyőr SE között, az utolsó mérkőzést hétfőn rendezik.

Férfi Extraliga-elődöntő, 5. mérkőzés:

Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK 
3:1 (17, 23, –22, 23)
Kaposvár Aréna, 517 néző. V: Adler, Mezőffy.


FINO:
 Ouyachi 3, Milovanovics 16, Bögöly 12, Sandoval 14, Garchet, Hubicska 13. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Radovics 1, Vasquez 3. Vezetőedző: Ruben Wolochin.


GREENPLAN-VRCK:
 Moraes 3, Páez 1, Ciupa 13, Juhász 5, Bibók, Blázsovics 15. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Szabó D. 20. Vezetőedző: Toronyai Miklós.


Edzői értékelés

Ruben Wolochin:
 – Örülök a győzelemnek! Nyugodtak tudtunk maradni a mérkőzés folyamán, ez segítette a csapatot győzelemhez.


Toronyai Miklós:
 – Nem működött a nyitásfogadásunk, kiszedték a négyeseinket így igen könnyen nyerte a Fino az első játszmát. Szerencsére Szabó Dávid jól szállt be, és ott tudtuk kompenzálni a hiányosságunkat. Sajnos a végén nem mi örülhettünk, hiába küzdöttünk az utolsó pontig, ezúttal mi veszítettünk. Gratulálok az ellenfélnek.

A párharc végeredménye: 3–2 a Fino Kaposvár javára.

Címkék: kazincbarcika, fino kaposvár, röplabda, sport