A Fino Kaposvár 3-1-re legyőzte vendégét, a Kazincbarcikát a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének harmadik, hétfői mérkőzésén, ezzel 2-1-re vezet a párharcban. A két csapat első találkozója hatalmas, 157 perces csatát és kaposvári győzelmet hozott, a somogyiak hét mérkőzéslabdát hárítva, a döntő szettet 27-25-re megnyerve kerültek előnybe. Ezt követően a második, kazincbarcikai összecsapáson a borsodiak mindössze 75 perc alatt győztek és egyenlítettek.

A harmadik találkozón az első tíz hazai pontból nyolc barcikai hibából született, amikor azonban a vendégek csökkentették rontásaik számát, azonnal átvették a vezetést. Precízebb játékának köszönhetően sokáig előnyben is volt a VRCK, de az argentin Ruben Wolochin edzette Kaposvár tudott emelni a játéka színvonalán, és a kubai center Jose Antonio Sandoval Rojas vezérletével előnybe került.

A második felvonást a Magyar Kupa-ezüstérmes borsodiak kezdték jobban, a játékrész elején kialakított négypontos előnyükkel jól gazdálkodtak. A szett derekán a vendégek elsősorban Bibók Balázs remeklésének köszönhetően tartották a különbséget, és bár néhány hibával közelebb hozták ellenfelüket, a hajrában Bibók mellett a válogatott Blázsovics Péter is jól teljesített, ami egyenlítést jelentett Toronyai Miklós együttesének.

A harmadik szett ellentétes forgatókönyv szerint alakult, a somogyiak ugyanis a szintén válogatott Bögöly Gábor, valamint a bosnyák Marko Milovanovic pontos befejezéseinek köszönhetően hamar elhúztak. A VRCK nyitásfogadása rendkívül gyenge volt, a vendégek szinte képtelenek voltak normális támadást felépíteni, Toronyai pedig majdnem a teljes kezdőcsapatát lecserélte, tálcán kínálva a szettet a házigazdának.

A negyedik felvonás elején a Kaposvár, majd később a Kazincbarcika követett el egymás után több ki nem kényszerített hibát is. Hazai oldalon több jó egyéni teljesítmény is akadt, a vendégeknél azonban a csapat hétfői legjobbja, Bibók egyre pontatlanabbul játszott, így folyamatosan nőtt a kaposvári előny. A borsodi együttes a hajrában sem tudott újítani, így újfent hátrányból várhatja a következő, számára hazai összecsapást.

A 110 perces mérkőzésen a hazaiaktól négyen is tíz pont feletti teljesítménnyel zártak, a vendégeknél ugyanakkor Bibók 15 pontjához senki más nem tudott felnőni.

A negyedik mérkőzést pénteken rendezik Kazincbarcikán, a másik ágon a MAFC meglepetésre 2-1-re vezet a címvédő Pénzügyőr ellen a csütörtöki negyedik összecsapás előtt.

A mérkőzést ezúttal is élőben közvetítettük

Elődöntő, 3. mérkőzés:

Fino Kaposvár - GreenPlan-VRCK 3-1 (23, -21, 11, 19)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Kaposvár javára.

Címkék: kazincbarcika, fino kaposvár, röplabda, sport