A találkozón Xavier Ford két pontjával szerzett vezetést a somogyi együttes, de Montgomery hamar egyenlített, zsákolása után pedig már tombolt is a hazai szurkolótábor - tájékoztatta hírportálunkat a delfinek honlapja

Sorra hibázta el lehetőségeit a vendégcsapat, így Nikola Lazics már a negyedik percben kénytelen volt időt kérni. Hiába faragott a különbségen Hilliard, Boriszov és Myers triplái nem tévesztettek célt, így már 18–8-ra vezettek a soproniak. Ford betörései után sikerült kicsit közelebb férkőzni, de csak Boriszov újabb hármasáig.

A folytatásban Ford villogott a vendégeknél, de az eladott labdák és a gyengébb védekezés miatt a Sopron rendre visszaállította a tíz pont körüli különbséget. A tizenhatodik percben T. J. Price felívelt labdáját X. Ford húzta látványos mozdulattal a gyűrűbe, Flevarakisz edző pedig azonnal időt kért.

Boriszovot nem tudták tartani a kaposváriak, majd minden dobása után a gyűrűben landolt a labda. A kaposváriak mind a hét távoli kísérletüket elhibázták az első félidőben, amely 46–35-ös eredménnyel zárult. Jobban kezdték a hazaiak a harmadik negyedet tartották is a tíz pont feletti különbséget. T. J. Price két triplája hozta vissza a tíz pontos határt, sőt Martin első kosarát követően 55–47-nél újabb soproni időkérés következett.

Bogdán beállásával feljavult a vendégek védekezése, Hilliard tripláját követően pedig már csak öt pontnyi volt a hátrány, ám a záró szakasz előtt már nem sikerült közelebb kerülni. Montgomery és Q. Ford zsákolásai lendítették tovább a Sopront, de T. J. Price öt pontja újra visszahozta a reményt.

X. Ford két büntetője után 82–80 volt az állás, fél perccel a vége előtt pedig Bogdán egyenlített 85–85-re. Az utolsó hazai akciót sikerült kivédekezni, így következhetett a hosszabbítás. A ráadást Montgomery találata nyitotta, az elfáradó vendégek pedig nem adták fel és minden tartalékot mozgósítva küzdöttek az egyenlítésért.

Hilliard hármasa és T. J. Price triplája húsz másodperccel a vége előtt már 94–92-es kaposvári vezetést hozott. A soproni időkérés után már nem változott az eredmény, ezzel pedig óriási bravúrral nyert idegenben a Kaposvári KK.


Sopron KC–Kaposvári KK 92–94 (25–18, 21–17, 19–24, 20–26, 7–9) – hosszabbítás után

Sopron, NOVOMATIC Aréna, 1200 néző. Vezette: Papp Péter, Fodor Attila, Lengyel Ádám József.

Sopron KC: Mack (9/3), Myers (24/9), Sitku (8/3), Boriszov (20/12), Montgomery (22). Csere: Q. Ford (7/3), Supola (2), Werner (-), Fazekas (-). Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz. Edző: Bors Miklós.

Kaposvári KK: Hilliard (19/6), T. J. Price (32/18), Plézer (-), X. Ford (29), Martin (6). Csere: Krnjajszki (3/3), Puska (2), Bogdán (3/3). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 7–2, 7. perc: 18–8, 12. perc: 25–20, 17. perc: 37–28, 22. perc: 50–37, 27. perc: 61–52, 32. perc: 65–61, 37. perc: 78–71, 42. perc: 87–87. Kipontozódott: Sitku (a 35. percben). Jók: Myers, Montgomery, Boriszov, Mack, illetve T. J. Price, X. Ford, Bogdán, Hilliard.

Továbbra is tartalékos összeállításban kénytelen szerepelni a kaposvári alakulat, amelyben sem Hendlein Roland, sem Csorvási Milán, sem pedig Quincy Diggs nem tudta vállalni a mérkőzést sérülés, vagy betegség miatt. A pályára lépők közül Nimrod Hilliard és T. J. Price betegen játszott. A hazaiaknál Halász Ákos, valamint Takács Norbert hiányzott.

Címkék: klub, kosárlabda, kaposvári, sport