A csütörtöki összecsapás rengeteg nyitásrontást hozó első szettjének elején a Kaposvár gyorsan meglépett három ponttal, ám a Kazincbarcika előbb a védekezését, majd a blokkmunkáját is rendezte, és elsősorban ez utóbbinak köszönhetően egyenlített, majd a játékrész derekán elhúzott ellenfelétől. A hajrában is sokat rontottak a hazaiak, akiknek így nem volt esélyük, hogy a maguk javára fordítsák az állást.

A második szettre is lendületben maradtak a lengyel Lukasz Ciupa vezette borsodiak, 6-8 után azonban a kubai Jose Antonio Sandoval Rojas blokkjaival, valamint a bosnyák Marko Milovanovic támadásaival magára talált a Fino, amely fordított és 16-13-nál már hárommal vezetett. Ekkor már összeszedettebben röplabdáztak az együttesek, a VRCK 22-20-ig még belátható közelségben tudott maradni, de a somogyiak az egyformán magyar válogatott Bögöly Gábor és Hubicska Patrik pontjaival egyenlítettek összetettben.

A harmadik felvonásban így az utolsó szalmaszálba próbált belekapaszkodni a Kazincbarcika, ennek ellenére a marokkói Ujacsi és Bögöly pontjaival sokáig a hazaiaknál volt az előny. A vendégeket edző Toronyai Miklós 10-6-nál már a második időkérési lehetőségét is elhasználta, a hajrá előtt pedig - ötpontos hátrányban - cserékkel próbálkozott. Játékosai ezt követően varázsütésre magukra találtak, előbb egyenlítettek, 23-22-nél pedig már vezettek. Szett-, és továbbjutást jelentő labdához mégis a Kaposvár jutott először, de mivel mind a négy esélyét eltékozolta, a vendégcsapat az első lehetőségét kihasználva újabb részsikert aratott és "életben maradt".

A továbbjutás küszöbéről elvesztett etap láthatóan megfogta a hazaiakat, a VRCK pedig megérezte, hogy lehet keresnivalója: Ciupa mellett Szabó Dávid is rátalált a jó támadási irányokra, és a sokat rontó hazaiakkal ellentétben a vendégek magabiztosan játszva, végig vezetve harcolták ki az aranyszettet.

A 15 pontig tartó rövidített felvonásban újra rengeteg hibát láthatott a közönség - az első tíz labdamenetből öt is ezzel ért véget -, a Kaposvár 6-5-nél vezetett először. Ezt követően azonban fordult a kocka, Ciupa egymás után négy pontot szerzett, így a hajrára a Vegyész fordult előnnyel (6-9), s ezzel már jól gazdálkodott, így bejutott a fináléba.

A 125 perces találkozó legeredményesebbje Ciupa volt 21 ponttal.


Fino Kaposvár-Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-18, 20, -27, -19) - aranyszett: 9-15

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: kazincbarcika, fino kaposvár, sport, röplabda