A részletekről az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club az alábbi közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket:

 

Bizonytalan volt a klub jövője, miután a 2021/2022-es szezon kezdetén Orosz Ferenc, a klub elnöke lemondott és az éves költségvetésre tervezett összegből semmi nem állt a rendelkezésünkre.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere és a névadó szponzor, az 1. MCM Kft. résztulajdonosai, Karl Schultes és Horváth Éva megegyeztek abban, hogy közösen biztosítják a női csapat szerepléséhez szükséges csökkentett pénzügyi keretet.

Az együttes sikeresen vette a Challange-kupa első fordulóját, s a következő körben a török Aydin Büyüksehir Belediyespor csapatával mérkőzik majd meg. A bajnokságban pedig az alapszakasz első lejátszott köre után az 5. helyen áll.

A klub november 26-i tisztújító közgyűlésén új elnökséget választott. Az elnök Dr. Karl Schultes lett, az elnökségbe Horváth Éva és Vermesné dr. Merő Zsuzsanna került be, valamint a háromtagú felügyelőbizottságot is megválasztották. Lacombe Zsófia sportigazgatót pedig megerősítették posztján, és ezúton is köszönik eddigi munkáját.

Az új elnökség biztosítja a női röplabda klub nyugodt szereplését a 2021/22-es szezonban.

Mint ismeretes, Kaposvár közgyűlése novemberben egy rendkívüli testületi ülésen 38 millió forintos segítséget szavazott meg a csapat számára.

Címkék: 1. MCM.-DIAMANT, Kaposvári Női Röplabda Club, röplabda, sport