A magyar férfi kosárlabda-válogatott 81-75-re nyert Portugáliában a világbajnoki selejtezősorozat pénteki nyitányán. Az Ivkovics Sztojan szövetségi kapitányt és a játékosok közül Golomán Györgyöt pozitív koronavírusteszt miatt nélkülöző nemzeti csapat - melyet ezúttal Pór Péter szövetségi edző irányított - stabilan kézben tartotta a meccset, a hazaiak 2-0-nál voltak utoljára előnyben. A magyarok főként Eilingsfeld János és Perl Zoltán révén 38-33-ra vezettek a szünetben.

A harmadik negyedben már-már eldőlni látszott a meccs, Vojvoda Dávid kosaraival 16 pontra megléptek a vendégek. A hajrában viszont a portugál együttes minden erejét mozgósítva két pontra felzárkózott (70-72), de Perl és Keller Ákos fontos kosaraival sikerült kicsikarni a győzelmet.

null

A válogatott hétfőn az olimpiai ezüstérmes Franciaországot fogadja a Kaposvár Arénában. A 2019-ben átadott létesítményben először rendezhetnek teltházas összecsapást. Az elérhető jegyekről ide kattintva tájékozódhat. 

null

A Kaposvári Kosárlabda Klub törzsszurkolói, a Somogyi Bicskások közös vonulásra várják a szimpatizánsokat a Berzsenyi parkhoz.

További részletek az alábbi Facebook posztban!

A férfi kosárlabda-válogatott utoljára 2004-ben játszott Kaposváron mérkőzést. A mieink akkor győzelemmel zárták az Ukrajna elleni Eb-selejtezőt.

Címkék: válogatott, kosárlabda, kaposvár, sport