Szomszédvári rangadóval folytatta bajnoki szereplését a Kaposvári VK, amely a Pécsi VSK otthonában ugrott medencébe. A felfokozott hangulatú találkozó első negyedében Csoma Kristóf nagy bravúrjait követően Csorba Tamás büntetőjével került előnybe a hazai gárda. Néhány kapufán csattanó lövés után büntetőből egyenlített Juhász-Szelei Norbert, majd Horváth Ákos szerezte meg a vezetést a somogyiaknak.

A második negyed elején Lihotzky Donát lövése talált utat a blokkerdőben, amivel gyorsan egyenlítettek a hazaiak. Az öröm viszont nem tartott sokáig, hiszen ifj. Berta József hasonló szituációból volt eredményes, majd Juhász-Szelei Norbertet hozta ziccerbe, és a két saját nevelésű pólós remek összejátéka után már kettővel vezettek a somogyiak. A háromgólos, megnyugtató előny viszont nem jött össze, ugyanis Dobos Dávid lövését követően a bal felsőből kifelé vágódott a labda. Ezt követően kezdett forrni a víz, egyre több lett a kiállítás, ami inkább a hazaiaknak kedvezett, akik gyorsan ledolgozták hátrányukat.

A fordulás után Csorba Tamás ejtésével újra visszavette a vezetést a PVSK. Juhász-Szelei Norbert ugyancsak szépségdíjas találatával viszont egyenlített a Kaposvár, majd egy gyors gólváltást követően Almási Patrik második találatával a hazaiak várhatták előnnyel az utolsó felvonást. A záróetapban Keresztúri Márton távoli góljával gyorsan ellépett kettővel a PVSK, így a Kaposvárnak nagy rohamot kellett indítania az utolsó percekre. Ezt meg is tették a somogyi pólósok, akik Mijic Dávid révén szépítettek. Ezt követően viszont a Pécs pillanatai következtek. A hazaiak hengereltek és végül otthon tartották a három pontot.


E.ON Férfi Vízilabda OB I – 4 forduló

PVSK-Mecsek Füszért – Kaposvári VK 13-9 (1-2, 3-2, 3-2, 6-3)

Gólszerzők: Almási 3, Csacsovszky 2, Csorba 2, Keresztúri 2, Lihotzky, Gál, Gaszt, Kókai ill. Juhász-Szelei 3, Berta 2, Mijic 2, Horváth, Varga.

Címkék: kaposvári vízilabda klub, pécs, ob1, sport