Színvonalas mérkőzéseket, látványos megmozdulásokat, parázs csatákat hozott a röplabda MEFOB négyes döntője Kaposváron, amelyen válogatott röplabdázók (Horváth Kristóf, Bozóki Bence, Nagy József) és Extraligában edződő játékosok képviselték egyetemeiket.

Az első elődöntők mind a nőknél, mind a férfiaknál három szettben dőltek el: a nőknél a MATE-t győzte le 3:0-ra a Corvinus, a férfiaknál a TE győzte le a sok hibával játszó Debreceni Egyetemet (DE). A második elődöntőben a nőknél a TE győzte le simán a Szegedi Tudományegyetem együttesét, a férfiaknál viszont érett a meglepetés. A Hubicska Patrikkal felálló Nyíregyházi Egyetem az első szettet elvette a jóval esélyesebb kaposvári csapattól, akik a második szettre összeszedték magukat és egyenlítettek. A harmadik szettben újra a Nyíregyháza játszott jobban, a negyedikben viszont Horváth Kristófék összekapták magukat, így jöhetett a döntő szett, amit jobban bírt a MATE, ezzel ők jutottak a döntőbe.

A harmadik helyért a nőknél a MATE játszott az SZTE-vel és került kétszettes előnybe, ebből egyet lefaragtak a szegediek, de a negyedikben aztán bebiztosították a győzelmüket. A férfiaknál szomszédvárak rangadója döntött a bronzéremről: a Debreceni Egyetem a Nyíregyházi Egyetemmel vívott nagy csatát, DEAC-játékosokkal mindkét oldalon. Az első két szettben a Hubicska Patrik vezette Nyíregyháza akarata érvényesült, a debreceniek nem találták a játékukat. A harmadik szettre azonban összeállt, jó védekezéssel hatástalanították a nyíregyházi támadásokat és kiharcolták a döntő szettet, ahol felváltva vezettek a csapatok, de végül a Debreceni Egyetem örülhetett, nagyszerű fordítás után övék lett a bronzérem. Fodor Antal, a debreceniek trénere nagyon elégedett volt a sikerrel, bronzéremért jöttek, így teljesítették a céljukat.

A női döntőben két szorosabb és egy lazább szettben a Testnevelési Egyetem legyőzte a Corvinust, a férfiaknál viszont egy újabb ötszettes mérkőzést láthattunk a TE és a MATE között.

A Nagy József vezette fővárosiak kezdték jobban a találkozót, látványos akciók után szereztek pontokat. A második szettben már a kaposváriak akarata érvényesült: az ezúttal négyes ütőként szereplő Bozóki Bence egyre inkább magára talált és Bögöly Gábor, Horváth Kristóf duó is hozzátette a magáét. A harmadik szettre megmaradt a MATE lendülete, a szoros csatában a nüanszok az ő javukra döntöttek. A negyedikben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak és úgy tűnt, hogy lezárják a találkozót. A TE azonban jól hajrázott és elvitte a szettet a hazaiak orra elől, így itt is döntő szettre került sor.

null

A kaposváriak nem tudtak felpörögni, így a fővárosiak kerültek előnybe, sőt már 12:8-ra is vezetett a TE, aztán 14:12-nél meccslabdájuk is volt. Innen azonban visszajött a MATE és fantasztikus hajrát bemutatva nyerte meg a meccset és tartotta otthon a kupát. A torna legjobb játékosa a nőknél Rucz Réka (BCE), a férfiaknál pedig Bozóki Bence (MATE) lett.

A végeredmény

Nők:

Testnevelési Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Szegedi Tudományegyetem

Férfiak:

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Testnevelési Egyetem
Debreceni Egyetem
Nyíregyházi Egyetem

A Röplabda MEFOB Final Four különdíjasai:

Legjobb női mezőnyjátékos: Rucz Réka, Budapest Corvinus Egyetem
Legjobb női támadó: Radomszki Boglárka, Testnevelési Egyetem
Legjobb női feladó: Hanusz Réka, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Legjobb férfi mezőnyjátékos: Bozóki Bence, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Legjobb férfi támadó: Remete László, Debreceni Egyetem
Legjobb férfi feladó: Májer Zsolt Ferenc, Testnevelési Egyetem

Címkék: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, mefob, kaposvár, röplabda, sport